Mas maakt balans op na klimweekend: 'Was niet zwaar genoeg om verschil te maken' Wielrennen
Wielrennen

Mas maakt balans op na klimweekend: 'Was niet zwaar genoeg om verschil te maken'

Mas maakt balans op na klimweekend: 'Was niet zwaar genoeg om verschil te maken'

Na twee weken Vuelta vindt Enric Mas zichzelf terug op de vierde plek van het klassement. Er werd voorafgaand aan afgelopen weekend wel wat verwacht van hem en de Movistar-ploeg, maar het bleef uiteindelijk bij een speldenprikje van Miguel Ángel López op zaterdag.

Toch is Mas tevreden met het weekend, waarin hij zelf niet echt stennis kon schoppen. 'Het was niet het ideale parcours om wat te proberen en daardoor viel het spektakel misschien wat tegen', geeft de man uit Mallorca aan. Er werd inderdaad flink wat geklommen, maar zaterdag en zondag speelden respectievelijk tegenwind en mindere stijgingspercentages de aanvallers parten.

Mas geeft aan dat het goed zit met zijn vorm. 'Die is goed, bij zowel mij als López. Adam Yates heeft zondag dan wel vijftien seconden gepakt, maar daar maak ik me niet direct zorgen om. We zullen in de laatste week zien of dat verschil van belang gaat zijn in het algemeen klassement', kijkt Mas al voorzichtig vooruit naar de loodzware slotweek.

Mas: 'Eiking en zijn ploeg hebben het heel goed gedaan'

De kopman van Movistar kijkt momenteel tegen een achterstand van 2.11 minuut aan op leider Odd Christian Eiking, die tegen de verwachting in zijn leiderstrui veiligstelde in het weekend. 'Complimenten voor hoe Intermarché-Wanty-Gobert verantwoordelijkheid heeft genomen. Ze hebben de ontsnapping perfect gecontroleerd en een heel goede race gereden', vertelde Mas tegen de Spaanse TV na afloop van de rit van zondag.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws