Mas ziet val winstkansen verpesten: 'Wilde winnen, maar dit hoort bij wielrennen' Wielrennen
Wielrennen

Mas ziet val winstkansen verpesten: 'Wilde winnen, maar dit hoort bij wielrennen'

Mas ziet val winstkansen verpesten: 'Wilde winnen, maar dit hoort bij wielrennen'

Enric Mas was zaterdag sterk op dreef in de zware slotetappe van de Ronde van het Baskenland, maar door val waren al zijn kansen op de ritzege en een goede eindklassering ineens verdwenen. ‘Ons plan was om de koers te winnen’, reageert een teleurgestelde Mas na afloop.

De vijfde etappe ontplofte op de loeisteile Krabelin, waar Primoz Roglic de debatten opende. Ook Mas toonde zich actief en de kopman van Movistar kwam uiteindelijk in een groep met meerdere favorieten. Zijn ploeggenoot Nelson Oliveira was intussen bijgehaald en maakte volle bak tempo om onder andere Remco Evenepoel verder op achterstand te rijden. De Movistar-renners waren echter iets te enthousiast in een afdaling en schoven onderuit.

Mas kwam uiteindelijk als veertiende over de streep op ruim drie minuten. wonder boven wonder leverde die uitslag hem nog wel een negende plek op in het eindklassement. Het zal de Spanjaard waarschijnlijk weinig uitmaken. ‘Het resultaat is erg slecht, want ik wilde winnen. Dat was het doel. Maar goed, dit hoort bij wielrennen en je moet het accepteren’, citeert Esciclismo Mas, die met een bloedneus over de streep kwam.

‘Ik heb pijn’, vertelt Mas over zijn fysieke toestand na de valpartij. Hij zal verdere onderzoeken ondergaan om de precieze schade vast te stellen. Al met al is de Ronde van Baskenland voor Movistar uitgelopen op een grote teleurstelling. ‘Het is zonde, want de ploeg was op zijn best, en dan overkomt ons dit.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws