Masnada haalt vertrouwen uit tweede plek in Lombardije: 'Wil voor Waalse Pijl en Luik gaan' Wielrennen
Wielrennen

Masnada haalt vertrouwen uit tweede plek in Lombardije: 'Wil voor Waalse Pijl en Luik gaan'

Masnada haalt vertrouwen uit tweede plek in Lombardije: 'Wil voor Waalse Pijl en Luik gaan'

Niet de kersverse wereldkampioen Julian Alaphilippe, maar thuisrijder Fausto Masnada maakte namens Deceuninck-Quick-Step de honneurs waar in de Ronde van Lombardije. De Italiaan haalt er voldoende vertrouwen uit voor de komende seizoenen.

Masnada, die recent zijn contract bij de ploeg van Patrick Lefevere verlengde, wil de komende jaren meer eendagswedstrijden betwisten. In La Gazzeta dello Sport zegt hij er het volgende over: 'Ik weet nog niet wat mijn programma voor het komende seizoen zal zijn, maar ik zou graag debuteren in de noordelijke klassiekers Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Ook wil ik weer grote rondes rijden', stelt de man uit Bergamo, die het afgelopen jaar veel tegenslag kende in de Giro.

De klimmer heeft geen spijt van zijn optreden in de Ronde van Lombardije, waar hij zijn meerdere moest erkennen in Tadej Pogacar. 'Ik kan mijzelf niets kwalijk nemen. Ik ben geklopt door de nummer één van de wereld en heb niets fout gedaan. Ik zou alles opnieuw doen en het heeft mezelf meer zelfvertrouwen gegeven, hoewel ik nog altijd dezelfde Fausto ben.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws