Matthews (tweede) met vertrouwen naar tweede rit: 'Slotklim is lastiger, maar ligt me beter' Wielrennen
Wielrennen

Matthews (tweede) met vertrouwen naar tweede rit: 'Slotklim is lastiger, maar ligt me beter'

Matthews (tweede) met vertrouwen naar tweede rit: 'Slotklim is lastiger, maar ligt me beter'

Michael Matthews kijkt met vertrouwen uit naar de tweede etappe van de Tour de France. De sprinter van Team BikeExchange won de sprint in de groep achter Julian Alaphilippe en denkt dat de volgende rit hem zelfs beter ligt.

Na afloop baalde Matthews nog wel van het mislopen van de zege, waardoor hij met gemengde gevoelens rondliep, zo vertelt hij via de ploegsite. 'Het doel was om vandaag te winnen, maar er was één iemand sterker dan ik. Dat geeft gemengde gevoelens. Ik wil enerzijds winnen, maar anderzijds is het mooi om deze Tour te beginnen met een podiumfinish. Dat zet de toon voor onze ploeg de komende weken.'

Onderweg waren er natuurlijk twee massale valpartijen, waarbij ook de Australiër naar de grond ging: 'Bij de eerste val lag ik ook op het asfalt. Het was een gespannen dagje. Ik denk dat er wel tachtig man meegingen in die val.' Desondanks kon Matthews nog mee in de finale, iets wat hij ook voor de tweede etappe hoopt: 'Die slotklim van de Mûr de Bretagne is nog moeilijker dan deze, maar die ligt me wel beter. De prestatie van deze rit geeft me dan ook alleen maar vertrouwen.'

Heb jij de app van In de Leiderstrui al!? Download 'm nu via Android of IOS en blijf nog beter en sneller op de hoogte van de laatste wielernieuwtjes, interviews, opinie en achtergronden!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws