Matthews verwacht excuses van Van Hooydonck, die zich verdedigt: 'Je ziet dat ik even de kluts kwijt was' Wielrennen
Wielrennen

Matthews verwacht excuses van Van Hooydonck, die zich verdedigt: 'Je ziet dat ik even de kluts kwijt was'

Matthews verwacht excuses van Van Hooydonck, die zich verdedigt: 'Je ziet dat ik even de kluts kwijt was'

Dat Parijs-Nice een nerveuze koers is, staat buiten kijf. Maandag merkten ook Nathan Van Hooydonck en Michael Matthews dat. De coureur van Jumbo-Visma kreeg een kwak van Rui Oliveira (UAE-Team Emirates), waarop hij op zijn beurt tegen Matthews aan botste.

Van Hooydonck, die Sporza-commentator José De Cauwer online ook al van repliek diende, verdedigde zich na afloop van de ploegentijdrit bij HLN. 'Je ziet op de beelden dat ik op links een duw krijg van een renner van UAE. Die wilde mij natuurlijk uit het wiel van Pogacar. Hij week fel uit. Ik kon gewoon geen kant op, was volledig uit balans. Je ziet dat ik even de kluts kwijt was. Ik keek en dacht: wat gebeurt er nu?’

'Ik word dan afgeschilderd als iemand met agressieproblemen, terwijl dat helemaal niet zo is', zegt Van Hooydonck. 'Duwen en trekken is totaal niet mijn ding. Ik moet gewoon een beetje plaats hebben en dan kan ik wel fietsen. Ik heb Michael Matthews een berichtje gestuurd omdat ik hem na de finish niet meer heb gezien, maar als ik hem zie ga ik hem gewoon vertellen hoe het precies is gebeurd. Als sprinter zal hij dat wel begrijpen', verwacht de Belg.

Matthews: 'Dit is niet wat we willen zien op televisie'

Matthews kwam bij Het Nieuwsblad één dag later ook nog terug op het incident. 'Dit is niet wat we willen laten zien op de televisie. Aan jonge kinderen en mensen in het algemeen die naar wielrennen kijken', meldde de Australiër. 'Het was zeker niet oké, ik hoop dat hij weet wat hij fout deed en dat hij het niet meer zal doen. Gelukkig kan ik nogal goed sturen en was het niet in het peloton, dan had je een domino-effect gezien. Ik denk dat hij op het internet iets gezegd heeft, van dat hij zijn excuses aangeboden heeft, maar daar wacht ik nog steeds op. Dat zou ik waarderen', aldus Matthews, die dus inmiddels een berichtje van Van Hooydonck heeft ontvangen.

De Australiër vindt dat er harder op moet worden getreden bij dergelijke incidenten. 'Als je er telkens met excuses vanaf kan komen, dan gaat dit nog gebeuren. We moeten elkaar als renners respect tonen. Een licht contact kan altijd, maar dit was echt onnodig. Ik vloog, onverwacht, naar de andere kant van de weg.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws