Van Hooydonck countert berisping De Cauwer: 'José heeft volgens mij al lang niet meer gekoerst' Wielrennen
Wielrennen

Van Hooydonck countert berisping De Cauwer: 'José heeft volgens mij al lang niet meer gekoerst'

Van Hooydonck countert berisping De Cauwer: 'José heeft volgens mij al lang niet meer gekoerst'

Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard lijken op een tweestrijd af te stevenen in Parijs-Nice. Deze begon al in de eerste etappes waar de Sloveen het verschil maakte door twee tussensprints te winnen, waar Vingegaard geen enkele seconde meepikte. In die strijd om de secondes gaat het er stevig aan toe.

Zo vielen er in de finale van de tweede etappe opnieuw zes seconden te verdienen voor de eerste bij de tussensprint, vier en twee voor de nummers twee en drie. Richting de tussensprint trok UAE Team Emirates naar voren én voegde Michael Matthews zich ook bij het treintje. De Australiër is een goede vriend van Pogacar. Of dat zijn betrokkenheid verklaart, laat zich raden.

Namens Jumbo-Visma bemoeide Vingegaard zich er niet mee, maar wel Van Hooydonck. De Belg beschikt over een aardig sprintje en moest voorkomen dat Pogacar de volle zes seconden zou pakken. Van Hooydonck liet zich in aanloop naar de sprint echter niet van zijn beste kant zien. Zo gaf hij Matthews een flinke schouderduw. Commentator bij Sporza José De Cauwer denkt er het zijne van. 'Niet te agressief worden', waarna hij eraan toevoegt: 'Daar moet je mee oppassen. Dat mag je echt niet doen, de VAR kijkt mee.'

Van Hooydonck: 'Werd zelf geduwd'

De berisping van De Cauwer schoot bij Van Hooydonck in het verkeerde keelgat. 'Ik werd zelf geduwd en kon geen kant op. José heeft volgens mij al lang niet meer gekoerst of heeft een bril nodig', reageert de renner van Jumbo-Visma op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws