Mauri Vansevenant geeft na val op in Ronde van Denemarken, maar komt er relatief goed vanaf Wielrennen
Wielrennen

Mauri Vansevenant geeft na val op in Ronde van Denemarken, maar komt er relatief goed vanaf

Mauri Vansevenant geeft na val op in Ronde van Denemarken, maar komt er relatief goed vanaf

Soudal Quick-Step zag Fabio Jakobsen dinsdag na een lastige finale tweede worden in de eerste etappe van de Ronde van Denemarken, maar er was ook minder nieuws te melden bij de Belgische formatie: Mauri Vansevenant, één van de mogelijke mannen voor de Vuelta, viel op pijnlijke wijze uit. De schade viel uiteindelijk mee.

Vansevenant was op achttien kilometer van de meet betrokken bij een zware valpartij en bleef met veel pijn op de grond liggen. De winnaar van de Ronde van Oman maakte geen aanstalten meer om nog op zijn fiets te stappen, waarna het onvermijdelijke bericht snel volgde: opgave.

Vansevenant met de schrik vrij

Remco Evenepoel zal het niet lekker hebben aangezien vanop hoogtestage in Andorra, daar de sterk klimmende Vansevenant één van zijn adjudanten zou moeten zijn voor de Vuelta. Later op de avond kwam Soudal Quick-Step met een geruststellend bericht: Vansevenant had 'slechts' last van schaafwonden en blauwe plekken.

Eerder dit jaar lag Vansevenant ook al een tijd in de lappenmand met een knieprobleem, waarvoor hij een operatie moest ondergaan. Dit hield hem van maart tot juni aan de kant.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws