Krachtmens Waerenskjold zet Jakobsen en Pedersen met verrassende move een hak in Denemarken Wielrennen
Wielrennen

Krachtmens Waerenskjold zet Jakobsen en Pedersen met verrassende move een hak in Denemarken

Krachtmens Waerenskjold zet Jakobsen en Pedersen met verrassende move een hak in Denemarken

Søren Waerenskjold heeft de verregende openingsrit van de Ronde van Denemarken op zijn naam geschreven. In en rondom Aalborg plaatste hij zijn beslissende aanval op vijf kilometer van de meet, waarna hij solo over de meet kwam. Fabio Jakobsen werd in de finale gelost.

Tegelijkertijd met de start van de Ronde van Burgos en die van de Tour du Limousin werd ook het peloton in de Ronde van Denemarken in gang geschoten. Aldaar wachtte de heren in de ouverture een etappe over verraderlijk parcours, waarbij zowel de heuvelrenners als de mannen uit het sprintersgilde over goede papieren leken te beschikken.

Nadat de renners werden losgelaten uit de neutralisatiekooi, was de kopgroep van de dag al vrij snel gevormd. Een zestal renners had zich weten te ontdoen van het peloton, dat het desbetreffende sextet een vrijgeleide gaf. De voorsprong van Sébastien Grignard (Lotto-Dstny), Wessel Krul (Human Powered Health), Filippo Ridolfo (Novo Nordisk), Nicklas Pedersen (ColoQuick), Mads Kristensen (Leopard) en Kristian Egholm (Restaurant Suri - Carl Ras) liep op tot maximaal twee minuten, waarbij het vooral de sprintersploegen waren die de boel controleerden.

Pedersen zet ploeg aan het werk, maar kent zelf pech

Zomerweer was het in Denemarken allerminst, waar ook de aanwezige coureurs in de Ronde van Denemarken dinsdag kennis mee maakten. Regen, wind, modder, waterplassen en ook hagel: allemaal behoorden ze tot de externe factoren in deze rit, die op die manier toch wel sterk in de richting van de sterke beer Pedersen leek te wijzen. Die liet zijn ploegmaat Julien Bernard van Lidl-Trek dan ook de hele dag het werk doen, maar reed zelf nog op twintig kilometer van de meet lek. Daan Hoole gaf hem zijn wiel.

Net op dat moment trok Jonas Rutsch van EF Education-EaysPost het peloton op een lint bergop, wat terugkeren voor Pedersen een stuk lastiger maakte. In de daaropvolgende fase probeerden zijn ploeggenoten de boel wat lam te leggen, waardoor de voormalig wereldkampioen zijn weg naar voren weer kon vinden. Na enkele tellen rust zette hij direct de boel al in brand op een vies strookje bergop, waarmee hij de benen van Fabio Jakobsen afsneed. Diens ploegmaat Mauri Vansevenant had de koers even daarvoor al verlaten na een lelijke val.

Op vier kilometer van de meet reed Waerenskjold weg van het peloton, wat hem gelijk een mooi gat opleverde. De lange Noor kon het peloton op imponerende wijze voorblijven, ondanks verwoede pogingen van Alpecin-Deceuninck en Soudal Quick-Step. De teruggekomen Jakobsen eindigde nog als tweede, voor Pedersen.

Uitslag etappe 1 Ronde van Denemarken 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws