Mayrhofer verrast en verslaat Matthews en Ewan in Cadel Evans Great Ocean Road Race Wielrennen
Wielrennen

Mayrhofer verrast en verslaat Matthews en Ewan in Cadel Evans Great Ocean Road Race

Mayrhofer verrast en verslaat Matthews en Ewan in Cadel Evans Great Ocean Road Race

Marius Mayrhofer heeft de Cadel Evans Great Ocean Road Race gewonnen. De jonge Duitser (22) van Team DSM was de snelste van een flink uitgedund peloton. Hugo Page van Intermarché werd tweede, voor Simon Clarke van Israel - Premier Tech. Michael Matthews stelde teleur en werd slechts vierde.

Om 11.13 uur lokale tijd, iets na één uur in de nacht in Nederland, vertrok het peloton. De naar Evans vernoemde klassieker startte en finishte in Geelong en zou beginnen met een grote lus, gevolgd met vier kleine omlopen. In elke lokale ronde werd de beklimming van Challambra Crescent verreden, een venijnige klim van 810 meter aan 9,8 procent hellingsgraad. Op 9,1 kilometer van de meet lag de laatste top van de heuvel.

Lange Solo Van der Hoorn; venijnige klim zorgt voor demarrages in finale

Taco van der Hoorn reed lang solo voor het peloton uit. De Nederlander kon alleen het aanstormende peloton niet afhouden. Marc Hirschi (UAE Team Emirates) en Dries Devenyns (Soudal - Quick Step) openden een voor een de finale op de Challambra Crescent. De Belg trok het gehele peloton op een lint.

Er vormde zich een tweetal op kop van de koers. Sven Erik Bystrøm (Intermarché) en Mauro Schmid (Soudal - Quick Step) pakten een mooi gat en Matthews' mannen moesten alle zeilen bijzetten om nog te gaan strijden voor de zege. In de laatste kilometer zorgde een aanval van Luke Plapp (INEOS Grenadiers) er echter toch nog voor dat het peloton bij het leidende duo kwam. De renners zouden gaan sprinten om de zege.

Ewan en Matthews komen er niet aan te pas in de sprint, zege voor Mayrhofer

Er volgde een zeer ongeorganiseerde sprint. De mannen van Jayco-AlUla hadden zichzelf al enigszins opgebrand door de lastige achtervolging op Bystrøm en Schmid, en Caleb Ewan zag al zijn ploeggenoten van de nationale selectie al eerder op de dag lossen uit het peloton. Mayrhofer verraste Matthews door vroeg te lanceren en sloot de Australiër op slinkse wijze eventjes in. Bling kon daardoor pas veel te laat aanzetten en kon, na een voor hem lastige Tour Down Under, ook hier niet meedoen om de zege. De sluwe Duitser van Team DSM had genoeg paardenkracht in de benen om de rap opzettende Page en Clarke af te houden. Hij boekte zijn eerste profzege in de Australische klassieker.

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news