Medisch rapport Vuelta: whiplash voor Bayer en gebroken rib voor Thwaites bij Alpecin-Fenix Wielrennen
Wielrennen

Medisch rapport Vuelta: whiplash voor Bayer en gebroken rib voor Thwaites bij Alpecin-Fenix

Medisch rapport Vuelta: whiplash voor Bayer en gebroken rib voor Thwaites bij Alpecin-Fenix

De valpartijen in de twaalfde rit van de Vuelta hebben gelukkig niet direct voor breuken gezorgd. Eerder liet Jumbo-Visma al weten dat het relatief goed ging met Primoz Roglic en Steven Kruiswijk, nu komen ook andere ploegen met goede berichten.

Tobias Bayer lag niet bij de grote valpartij, maar ging al eerder tegen de grond. Het zag er op het eerste gezicht heel slecht uit voor de Oostenrijker, die gestabiliseerd moest worden door het medisch personeel. Alpecin-Fenix bracht donderdagavond naar buiten dat Bayer geen breuken heeft, maar wel een whiplash heeft overgehouden aan zijn crash. Bayer reed de rit niet uit. Ploeggenoot Scott Thwaites vervolgt de race met een gebroken rib, overgehouden aan dezelfde val.

Namens INEOS Grenadiers lagen er vier mannen bij de crash. Dylan van Baarle lag er slecht bij, maar een CT-scan bracht geen breuken aan het licht voor de Nederlander. Ook mede-kopman Adam Yates kwam weg met kneuzingen, evenals Pavel Sivakov en Salvatore Puccio.

Sánchez onzeker, Fraile geeft op

Astana werd ook genoodzaakt om met een medische update te komen. Er kwamen geen breuken naar voren bij de ervaren pionnen Omar Fraile en Luis León Sánchez, maar het betekende uiteindelijk wel het einde van de Vuelta voor Fraile. Hij kampte al met een rugblessure en door zijn valpartij is die kwetsuur erger geworden. Movistar-man Nelson Oliveira zet zijn wedstrijd voort met meerdere kneuzingen en schaafwonden, terwijl Mauri Vansevenant er ook goed vanaf kwam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws