Dylan van Baarle

Dylan van Baarle is een Nederlandse wielrenner die vanaf 2023 rijdt voor Jumbo-Visma. Winst in Parijs-Roubaix behoort tot zijn grootste zeges in zijn loopbaan. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws rond Van Baarle en houdt tevens zijn biografie bij.

Dylan van Baarle

Van Baarle komt als talent de WorldTour in

Van Baarle stond bij de jeugdcategorieën bekend als een van de grootste talenten van Nederland. Zo werd hij onder meer Nederlands kampioen op de weg en in het tijdrijden bij de junioren. Ook won hij talloze andere wedstrijden, waaronder het eindklassement in de Olympia's Tour. In die ronde was hij in 2012 en 2013 de beste. Hij reed toen voor het opleidingsteam van Rabobank.

Van Baarle werd in de WorldTour opgepikt door Garmin Sharp, het latere Cannondale-Drapac. In zijn debuutjaar bij de profs wist hij direct indruk te maken met de eindoverwinning in de Tour of Britain. Hij liet zich veelvuldig zien in het klassieke werk, maar een veelwinnaar werd hij niet onder de hoede van Jonathan Vaughters. In 2018 maakte hij de overstap naar Team Sky, wat nu INEOS Grenadiers is.

Van Baarle ondergaat transformatie bij Team Sky

Bij het Britse team verwierf Van Baarle meer en meer erkenning als gewaardeerde knecht. Hij viel veel af, wat zijn klimkwaliteiten ten goede kwam. In 2019 maakte hij deel uit van het Tour de France-winnende team, onder leiding van Egan Bernal. Naast al het knechtenwerk gaat hij af en toe voor zijn eigen kans. Dat leverde hem een fraaie ritzege in het Critérium du Dauphiné van datzelfde jaar op.

In 2020 werd Van Baarle voornamelijk ingezet als knecht, terwijl 2021 het jaar van zijn definitieve doorbraak als klassiek coureur was. Van Baarle won op imponerende wijze Dwars door Vlaanderen en sleepte ook top tien plaatsen in de E3 Saxo Bank Classic, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen binnen. Na de Tour en Vuelta keerde hij terug naar Vlaanderen voor het WK in Leuven, waar Van Baarle zilver behaalde na Julian Alaphilippe. Een zeer knappe prestatie voor Nederland en de coureur zelf. 

Dylan van Baarle

Van Baarle wint Parijs-Roubaix en verlaat INEOS

In 2022 trok de Nederlander die lijn door. Hij werd tweede achter landgenoot Mathieu van der Poel in de Ronde van Vlaanderen, waarna hij zich stilletjes voorbereidde op Parijs-Roubaix. Daar rekende hij na een lange solo af met alles en iedereen, waarmee hij zijn eerste Monument binnenharkte. Ondertussen werd er door zijn aflopende contract van alle kanten aan hem getrokken, maar Van Baarles keuze viel voor 2023 op Jumbo-Visma. Vanaf dat jaar komt hij dus in actie voor de grootste Nederlandse ploeg.

Dylan van Baarle Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties