Meerdere renners testen tóch positief in Tour, Kämna door verkoudheid naar huis Wielrennen
Wielrennen

Meerdere renners testen tóch positief in Tour, Kämna door verkoudheid naar huis

Meerdere renners testen tóch positief in Tour, Kämna door verkoudheid naar huis

De Tour de France kent flink wat uitvallers voorafgaand aan de zestiende etappe in de ronde. Meerdere renners hebben positief getest op het coronavirus, terwijl Lennard Kämna uit koers moet door een aanhoudende verkoudheid.

Maandag werden nog alle renners uit het peloton getest op het coronavirus, maar die dag werden nog geen knopen doorgehakt rond het afstappen van renners. Twee coureurs bleken positief te zijn, maar er werd niet bekendgemaakt wie dit waren. Het enige dat hierover naar buiten kwam, was dat beide renners niet in de top twintig van het algemeen klassement staan.

AG2R Citroën Team meldt op sociale media dat Aurélien Paret-Peintre en Mickaël Chérel de renners waren die positief getest hadden bij de wekelijkse testronde. De twee kunnen in de zestiende etappe naar Foix niet meer van start gaan. Cofidis meldt daarnaast dat ook Max Walscheid het virus onder de leden heeft en daarom niet meer opstapt.

Ook Kämna zal niet meer in het peloton te bewonderen zijn in de laatste week van de Franse rittenkoers. De Duitser van BORA-hansgrohe zou te maken hebben met een aanhoudende verkoudheid. Zijn ploeg meldt nadrukkelijk dat de coronatest van de gehele selectie negatief uit hadden gepakt.

Snel meer.

100 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws