Vingegaard ziet zichzelf stappen zetten in de Tour: 'Ik ben beter dan vorig jaar' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard ziet zichzelf stappen zetten in de Tour: 'Ik ben beter dan vorig jaar'

Vingegaard ziet zichzelf stappen zetten in de Tour: 'Ik ben beter dan vorig jaar'

Jonas Vingegaard is klaar om zijn gele trui te gaan verdedigen in de laatste week van de Tour de France. De Deen heeft enkel schaafwonden overgehouden aan zijn val van zondag en is naar eigen zeggen 'in orde'. Op de rustdag blikte hij vooruit op wat er nog komen gaat.

Op de dag dat Team Jumbo-Visma Primoz Roglic en Steven Kruijswijk de ronde zag verlaten, ging ook Vingegaard zelf tegen het asfalt. Gelukkig kwam hij met de schrik vrij en kon hij zijn weg vervolgen. 'Ik heb goed geslapen', zegt hij op de rustdag in een video van de ploeg. 'Ik heb wat schaafwonden, maar ben in orde. Natuurlijk is het niet fijn dat we twee hele belangrijke knechten kwijt zijn, maar gelukkig hebben we alsnog een super sterk team. We gaan vechten en zullen zien of dat genoeg is.'

De runner-up van vorig jaar, die ook al een etappe won, geniet enorm van zijn tijd in de gele trui. 'Het is ongelofelijk', zegt hij er zelf over. Of hij het gele tricot als een last ziet? 'Nee, ik blijf er relaxed onder. Ik weet dat het veel dingen met zich meebrengt, maar was er goed op voorbereid. Ik had gedacht dat het erger dan dit zou zijn', doelt hij voor de camera van de NOS op de verplichtingen zoals een persconferentie.

Lees verder onder de foto.

Vingegaard ziet zichzelf stappen zetten in de Tour: 'Ik ben beter dan vorig jaar'
Jonas Vingegaard houdt Tadej Pogacar voortdurend in de gaten.

Vingegaard naar eigen zeggen beter dan vorig jaar

Wil Vingegaard het geel naar Parijs brengen, dan zal hij nog wel uit handen van Tadej Pogacar moeten blijven. Zijn belager, die de afgelopen twee edities van de Tour won, staat momenteel 2.22 minuten achter. Wanneer Herman van der Zandt Vingegaard vraagt of Pogi beter is dan vorig jaar, antwoordt hij twijfelachtig. 'Dat vind ik heel moeilijk te zeggen. Ik denk dat je dat beter aan hem of zijn trainer kan vragen. Ik weet in elk geval dat ik zelf wel beter ben.'

Al met al gaan het nog spannende dagen worden in de bergen voor Vingegaard. De 25-jarige renner ziet in dat zijn concurrenten hem ongetwijfeld zullen gaan plagen. 'Ze zullen zeker aanvallen waar mogelijk, zo ook met de ploeg. Bij een finish bergop is het uiteindelijk echter man tegen man. Op de Col du Granon (etappe 11, red.) en de Alpe d'Huez (etappe 12, red.) was het een onderlinge strijd, maar je zag daar ook hoeveel impact een ploeg kan hebben. Ik denk dat het een combinatie is', aldus Vingegaard.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws