Meesterknecht Kuss wil nog één keer alles geven: 'Als ploeg laatste keer iets op poten zetten' Wielrennen
Wielrennen

Meesterknecht Kuss wil nog één keer alles geven: 'Als ploeg laatste keer iets op poten zetten'

Meesterknecht Kuss wil nog één keer alles geven: 'Als ploeg laatste keer iets op poten zetten'

Jumbo-Visma kende donderdag een goede dag in de Giro d'Italia. In de finale bepaalde het met meesterknecht Sepp Kuss en kopman Primoz Roglic de koers, waarbij die laatste tijd pakte op UAE-concurrent Joao Almeida. En dat zorgt binnen de kamer voor een goede sfeer.

In het wedstrijdrapport van de Nederlandse formatie kwamen Kuss en de Duitser Michel Hessmann, stiekem bezig aan een heel goede Giro, aan het woord. 'De beklimming van de Coi is Primoz op het lijf geschreven. Met de tijdwinst die hij heeft geboekt kunnen we tevreden zijn', aldus Kuss.

'Op dagen als deze kun je niet met de besten wedijveren als je niet helemaal honderd procent bent. Gelukkig is Primoz uitstekend in orde', vervolgt de Amerikaan. 'We kijken nu uit naar de koninginnenrit, waar we als ploeg zijnde de laatste keer in deze Giro iets op poten kunnen zetten. De tijdrit van zaterdag wordt een man-tegen-mangevecht.'

Hessmann ziet Primoz zoals ze die kennen

'Dit is hoe we Primoz kennen. Hopelijk kan hij deze lijn in de komende dagen doortrekken', aldus Hessmann, die zich in de derde week nog altijd uitstekend voelt. 'Het gaat heel erg lekker. Het verbaast me eigenlijk wel een beetje dat ik diep in de slotweek nog zo okselfris rondrijd. We hebben als ploeg weer alles in het werk gesteld om Primoz in een goede positie te manoeuvreren. Op het einde kon ik gelukkig wat rustiger aandoen en uitbollen richting de finish. Daardoor kon ik wat energie sparen richting de dag van vrijdag, want dat wordt weer een hele zware.'

Roglic heeft voor aanvang van de zware rit naar Tre Cime Lavaredo een achterstand van 29 seconden op roze trui Geraint Thomas, terwijl nummer drie Almeida tien seconden verder staat. Deze drie mannen gaan de komende dagen naar alle waarschijnlijkheid uitmaken wie de Trofeo Senza Fine gaat binnenhalen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws