Meeus en Van Poppel wikken en wegen ereplaatsen in Eurométropole: 'Niet slecht, niet super' Wielrennen
Wielrennen

Meeus en Van Poppel wikken en wegen ereplaatsen in Eurométropole: 'Niet slecht, niet super'

Meeus en Van Poppel wikken en wegen ereplaatsen in Eurométropole: 'Niet slecht, niet super'

Jordi Meeus (tweede) en Danny van Poppel (vierde) konden in de Eurométropole Tour van woensdag in de eindsprint geen vuist maken tegen de sterke Fabio Jakobsen. Zodoende bleef er voor beide mannen een zoveelste ereplaats van het seizoen over.

Meeus kreeg een perfecte lead-out van ploeggenoot Maximilian Schachmann, waar hij zijn maat voor bedankte. 'Ik werd echt super afgezet door hem, maar uiteindelijk kwam ik niet verder dan plek twee. Het is niet slecht, maar ook niet super. Ik had het gevoel dat er meer in het vat had kunnen zitten in deze race. Volgende keer beter', luidde de conclusie van Meeus' nabeschouwing op de site van zijn ploeg.

Van Poppel: 'Ik was heel gemotiveerd'

Voor Van Poppel betekende het alweer zijn negende (!) top vijf notering sinds de Tour de France. De toekomstige ploeggenoot van Meeus kon terugkijken op een goede race. 'Ik was op de Col de la Croix Jubaru één van de weinigen die alle aanvallen kon volgen en dat motiveerde me om voor het podium te gaan', bracht hij naar buiten via zijn ploeg.

Van Poppel kwam terecht in een elite groep van dertig, 'Maar tot mijn verrassing kwam het peloton nog terug, waarna ik door mijn ploeggenoten tot op het einde goed in positie werd gehouden. In de sprint bleken Jakobsen, Meeus en Pedersen echter net iets sneller. Ik was graag op het podium gefinisht.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws