Pedersen (derde) reed Eurométropole Tour in dienst van Roubaix: 'Fabio is gewoon de betere sprinter' Wielrennen
Wielrennen

Pedersen (derde) reed Eurométropole Tour in dienst van Roubaix: 'Fabio is gewoon de betere sprinter'

Pedersen (derde) reed Eurométropole Tour in dienst van Roubaix: 'Fabio is gewoon de betere sprinter'

Mads Pedersen werd woensdag derde in de Eurométropole Tour, maar gaf na afloop aan dat hij er eigenlijk voor een andere reden meedeed: de benen in vorm krijgen voor hét grote doel van dit najaar, Parijs-Roubaix.

De Deense ex-wereldkampioen deed dit na een matig WK, waar hij jammerlijk uitviel na een valpartij. 'Het was goed om wat lactaat in de benen te krijgen in dienst van zondag', vertelde hij vlak na afloop in het flashinterview. Dat was te zien ook, want Pedersen opende het aanvallersbal op goed vijftig kilometer van de meet. Uiteindelijk geraakte hij met goed 25 anderen voorop, maar Deceuninck-Quick-Step dichtte het gat in de slotkilometers.

Vervolgens richtte Pedersen zijn blik op de eindsprint, die hij na een goede lead-out van Edward Theuns vroeg inzette. Jakobsen kwam er echter met kinderlijk gemak overheen, waarvoor Pedersen na afloop geen excuses zocht. 'Fabio is gewoon de betere sprinter, punt uit. Als ik hem wil kloppen, moet alles meezitten', was hij zelfbewust.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws