Meeus maakt BORA-dag compleet met zege in Circuit de Wallonie; koers lang stilgelegd door zwaar motorongeluk Wielrennen
Wielrennen

Meeus maakt BORA-dag compleet met zege in Circuit de Wallonie; koers lang stilgelegd door zwaar motorongeluk

Meeus maakt BORA-dag compleet met zege in Circuit de Wallonie; koers lang stilgelegd door zwaar motorongeluk

Jordi Meeus heeft de eendagswedstrijd Circuit de Wallonie op zijn naam geschreven. De renner van BORA-hansgrohe was na een lange onderbreking door een zwaar motorongeluk op het parcours de beste in de sprint.

Zes man wisten meteen de kopgroep van de dag te vormen. Maurice Ballerstedt (Alpecin-Deceuninck), Filippo Conca (Q36.5), Gianni Marchand (Tarteletto), Joshua Duffy (Team BridgeLane), Arnt Alexander Hansen (Suri-Carl Ras) en Red Walters (XSpeed) wisten een voorsprong van ongeveer twee minuten bij elkaar te fietsen.

Wedstrijd ligt lang stil door motorongeluk

Op 91 kilometer van de meet voltrok zich een bizarre situatie: een zwaar ongeval met twee motors - buiten de koers om - zorgde ervoor dat de coureurs niet konden passeren op die plek des onheils, daar er onder meer een trauma-arts bij aanwezig moest zijn. Zodoende werd deze editie van het Circuit de Wallonie voor anderhalf uur stilgelegd en uiteindelijk ingekort tot 54 resterende kilometers.

Nadat we weer begonnen waren, was het al vrij snel koers. De wind blies vrij stevig in Wallonië en dit verleidde Nils Politt van BORA-hansgrohe tot een poging tot waaiers. Ook Mike Teunissen (Intermarché-Circus-Wanty) was daar wel voor in, net als Florian Vermeersch (Lotto-Dstny). Wat volgde was een spervuur aan demarrages, wat logischerwijs voor wat schifting zorgde.

De rust keerde met nog twintig kilometer te gaan dan eindelijk terug in de grote groep, vooral doordat Tudor de koers in handen nam. Op vijf kilometer van de finish was het dan weer Max Schachmann die namens BORA-hansgrohe teken van leven vertoonde met een goede kopbeurt, hij is in opbouw naar de belangrijke doelen die deze zomer voor hem wachten.

In de laatste drie kilometer nam Alpecin-Deceuninck met veel verve de kop over, met ook de mannen van Lotto-Dstny op het vinkentouw. Die formatie legde er onder het vod duchtig de pees op, terwijl daarachter flink werd gevochten om de posities. Meeus kwam er in dat spurtje met krachtige halen uit en maakte na de Giro-ritzege van Nico Denz de dag compleet voor BORA-hansgrohe

Uitslag Circuit Wallonie 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws