Jordi Meeus

Dit is de pagina over Jordi Meeus. De Belgische sprinter komt op de weg uit voor BORA-hansgrohe. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Meeus en houdt tevens zijn biografie bij.

Jordi Meeus

Meeus zet zich in de schijnwerpers met zeges tegen Merlier en Kooij

Jordi Meeus werd op 1 juli 1998 geboren in het Belgische Lommel. Hij ontwikkelde zich bij de Nederlandse opleidingsploeg SEG Racing Academy tot een sterke sprinter, die voor SEG in 2020 twee massasprints in de Ronde van Tsjechië won. Hij versloeg daar onder meer zijn landgenoot en topsprinter Tim Merlier en het Nederlandse sprinttalent van Jumbo-Visma Olav Kooij. De successen brachten hem ongetwijfeld op de radar van BORA-hansgrohe dat hem aan het eind van dat seizoen contracteerde.

In zijn eerste jaar als prof won Meeus een etappe in de Ronde van Hongarije en schreef hij in het najaar de Franse eendagskoers Parijs-Bourges op zijn naam. Ook naam Meeus in 2021 deel aan zijn eerste grote ronde, de Vuelta a España. Daar mocht de destijds 23-jarige sprinter zich meten met de topsprinters. Na een verdienstelijke vierde plaats in de achtste etappe kwam Meeus in de zestiende etappe zeer dichtbij de ritzege. Enkel Fabio Jakobsen bleek sneller dan de Belg

Meeus klopt Démare in eigen land

In 2022 verliep het aanvankelijk moeizaam voor Meeus. Hoewel hij in Parijs-Roubaix een mooie veertiende plaats noteerde, kwam hij er in de massasprints niet aan te pas. Na een tweede plaats achter Wout van Aert in een etappe van het Critérium du Dauphiné kreeg Meeus weer de wind in de zeilen. Hij spurtte later in het jaar achter Merlier naar een tweede plek op het Belgisch kampioenschap en naar korte ereplaatsten in de Ronde van Polen. Daarna volgden knappe zeges met een rit in de Ronde van Groot-Brittanië en de Primus Classic. In die laatste koers rekende hij af met de Franse topsprinter Arnaud Démare

Jordi Meeus Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties