Meeus sprint naar ritzege in vijfde etappe Tour of Britain, Bol rijdt verkeerd in slotkilomter Wielrennen
Wielrennen

Meeus sprint naar ritzege in vijfde etappe Tour of Britain, Bol rijdt verkeerd in slotkilomter

Meeus sprint naar ritzege in vijfde etappe Tour of Britain, Bol rijdt verkeerd in slotkilomter

Jordi Meeus heeft de vijfde etappe van de Tour of Britain gewonnen. De Belg was duidelijk de snelste in een massasprint en hield onder andere Stanislaw Aniolkowski en Tom Pidcock af. Cees Bol kwam in de laatste kilometer aan de verkeerde kant van de hekken te zitten en kon niet meesprinten.

Om 12.00 uur begonnen de renners in West Bridgford aan de vijfde etappe in deze Tour of Britain. Op papier was dit een etappe voor een massasprint, maar we zagen dinsdag , toen Kamiel Bonneu won, dat het peloton zich wel eens durft te verkijken op de vluchters.

Vier renners trokken er al snel na het startschot vandoor. Hun namen: Matthew Teggart, Zeb Kyffin, Joel Nicolau en Alessandro Iacchi. Het peloton wilde niet dezelfde fout maken als dinsdag en gaf de vier maximaal drie minuten voorsprong. Onder andere Team Groot-Brittanië en INEOS Grenadiers controleerden voor snelle man Jake Stewart.

Vier vluchters worden er twee, Team DSM gelooft in Bol

Vooraan waren Kyffin en Nicolau duidelijk de twee sterkste en ze lieten Teggart en Iacchi dan ook achter. Op twintig kilometer van de aankomst bedroeg hun voorsprong nog iets meer dan een minuut, vooruit blijven leek onbegonnen werk want ook Team DSM geloofde in de kansen van Cees Bol.

Op tien kilometer van de aankomst waren de twee eraan voor de moeite en zo stevenden we af op de te verwachten massasprint. In de laatste kilometer koos onder andere Bol voor de verkeerde kant van de dranghekken en kwam zo naast het parcours terecht. In die sprint remonteerde Meeus Stewart en hield hij Aniolkowski en Pidcock af en mocht zo zegevieren.

Uitslag etappe 5 Tour of Britain 2022

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws