Kragh Andersen moet passen voor WK door zitvlakblessure; Charmig is vervanger Wielrennen
Wielrennen

Kragh Andersen moet passen voor WK door zitvlakblessure; Charmig is vervanger

Kragh Andersen moet passen voor WK door zitvlakblessure; Charmig is vervanger

Søren Kragh Andersen zal dan toch niet deelnemen aan het WK wielrennen. De Deen van Team DSM moet passen door een ernstige zitvlakblessure, zo meldt de Deense wielerfederatie op haar site. Anthon Charmig wordt zijn vervanger in de wegwedstrijd, Magnus Cort Nielsen vervangt Kragh Andersen in de tijdrit.

Kragh Anders was zowel voor de tijdrit als voor de wegrit gepland, maar zal beide wedstrijden dus aan zich laten voorbijgaan wegens een zitvlakblessure. Deens bondscoach Anders Lund moet zijn selectie omgooien, want ook aan de Mixed Relay ging Kragh Andersen normaal deelnemen. Met de afzegging van Kragh Andersen verliest Lund alvast één van zijn kopmannen voor de wegwedstrijd. Met onder andere Cort Nielsen, Mattias Skjelmose Jensen, Mikkel Honoré en Fuglsang blijft het team in de breedte wel erg sterk.

Geen WK, maar wel op deelnemerslijst Canadese wedstrijden

'Søren Kragh moet afzeggen voor het WK met ernstige pijn aan het zitvlak. Het is natuurlijk een behoorlijke domper voor ons, maar ik denk dat we met Charmig als nieuwe achtste man in de ploeg nog steeds een heel sterk team vormen. Cort zal Kragh Andersen vervangen in de tijdrit, Honoré wordt de nieuwe derde man in de Mixed Relay', zo vertelt hij op de site van de Deense wielerfederatie.

Opvallend is dat Kragh Anders wel op de startlijst staat van de GP Québec en GP Montréal. Of dit een fout is of de Deen daadwerkelijk start, wat ons zou verbazen, is momenteel nog niet duidelijk. Het is vooralsnog in ieder geval niet het seizoen van Kragh Andersen. De renner van Team DSM wist in 2022 nog maar één podiumplaats te behalen. Zijn laatste race was de Bretagne Classic, waar hij moest opgeven. Volgend jaar verlaat Kragh Andersen Team DSM voor Alpecin-Deceuninck, waar hij ploegmaat wordt van onder andere Mathieu van der Poel.

Selectie Denemarken WK Wielrennen 2022

Mattias Skjelmose Jensen
Jakob Fuglsang
Anthon Charmig
Magnus Cort Nielsen (ook tijdrit)
Alexander Kamp
Michael Mørkøv
Mikkel Honoré
Mikkel Bjerg (ook tijdrit)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws