Meintjes beëindigt zegeloze reeks van zeven jaar: 'Beschikte over veel power' Wielrennen
Wielrennen

Meintjes beëindigt zegeloze reeks van zeven jaar: 'Beschikte over veel power'

Meintjes beëindigt zegeloze reeks van zeven jaar: 'Beschikte over veel power'

Louis Meintjes pakte donderdag na zeven jaar eindelijk weer een overwinning. In de Italiaanse eendagskoers Giro dell’Appennino reed de Zuid-Afrikaan in de finale solo weg uit een kleine groep. Zijn vorige overwinning was het eindklassement van de Coppi e Bartali in 2015.

De tweevoudig nummer acht van de Tour de France (2016, 2017) is vooral een renner van de etappekoersen, des te knapper dat hij in een eendagskoers een einde wist te maken aan zijn lange periode zonder overwinningen. ‘Eindelijk is het weer raak’, vertelt een blije Meintjes na afloop aan Cycling Pro Net. De Zuid-Afrikaan voelde dat hij in de finale nog niets over had. ‘Veel renners waren aan het afzien, terwijl ik in de finale nog over veel power beschikte.’’

Meintjes reed aanvankelijk niet voor zijn eigen kansen. ‘Ik wilde er allereerst voor zorgen dat niemand kon wegrijden. Het plan was eigenlijk om de koers bijeen te houden voor Quinten Hermans, maar hij had toch niet de beste benen. Ik heb toen mijn kans gegrepen.’ Hermans finishte uiteindelijk als twaalfde op bijna vijf minuten van Meintjes.

Meintjes: 'Wil in de Tour een klassement rijden'

Nadat Meintjes in 2016 en 2017 als achtste eindigde in de Tour de France, kon hij die prestaties in de daaropvolgende jaren niet bevestigen. Sinds 2021 komt hij uit voor Intermarché-Wanty-Gobert. De ploeg maakt dit seizoen veel indruk en won in de recente Giro d’Italia al twee etappes en eindigde met twee renners in de top tien van de algemene rangschikking. Meintjes bloeit gestaag weer op bij de Belgische formatie. De klimmer werd kortgeleden zesde in de Mercan'Tour Classic Alpes-Maritimes en in april derde in de Ronde van Sicilië.

‘Ik wil in de Tour graag weer voor een klassement rijden’, vertelt Meintjes over zijn grote doel van het jaar. Eerst volgt echter het Critérium du Dauphiné. Daar kijk ik ook naar uit’, rondt Meintjes het gesprek af. De Dauphiné gaat zondag 5 juni van start en duurt tot en met 12 juni.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws