Meintjes doet een 'Hirtje' en staat plots top tien in klassement: 'Wilden maximaal tijd terugnemen' Wielrennen
Wielrennen

Meintjes doet een 'Hirtje' en staat plots top tien in klassement: 'Wilden maximaal tijd terugnemen'

Meintjes doet een 'Hirtje' en staat plots top tien in klassement: 'Wilden maximaal tijd terugnemen'

Louis Meintjes doet weer helemaal mee voor een plek in de top tien in de Tour de France. De Zuid-Afrikaan deed precies wat hij voor de Tour al voorspelde: meegaan in een grote vlucht, om zo tijd terug te pakken en te klimmen na een lastige eerste week. Meintjes staat na een succesvolle veertiende etappe plots zevende.

Meintjes begon de zaterdag als nummer dertien in de rangschikking, op ruim een kwartier van gele truidrager Jonas Vingegaard. Na een dagje in de vlucht staat hij na de veertiende etappe nu op 4.24 van de Deen. 'Ik ben erg tevreden over mijn tweede dag in het offensief hier in de Ronde van Frankrijk. Ik heb revanche kunnen nemen op al die mannen die mij op de tanden hebben doen bijten in de vlakke ritten en het is gelukt om tijd terug te winnen op mijn concurrenten in het algemene klassement', vertelt hij in een persbericht.

Toch was het nog een hele opgave voor de rasklimmer om mee te zitten. 'Ik probeerde wel twintig keer om mee te springen, maar het was duidelijk dat een aantal teams wilden voorkomen dat ik in de kopgroep aanwezig was, tenzij ze zelf ook mee waren. Uiteindelijk lukte het toch om te ontsnappen, maar die inspanningen zorgden er wel voor dat ik in de kopgroep al vrij snel begrepen had dat ik niet meer de benen had om voor de ritzege te strijden. Om zoveel mogelijk tijd te winnen op het peloton was het voor mij dus belangrijk dat de groep zo groot mogelijk en en de samenwerking zo goed mogelijk bleven.'

Intermarché gaat vol voor top tien met Meintjes

In gesprek met de NOS is ploegleider Aike Visbeek van Intermarché-Wanty-Gobert trots op Meintjes. De ploeg wil dolgraag in de top tien eindigen, zoals Jan Hirt en Domenico Pozzovivo dat met plekken zes en acht al deden in de Giro d'Italia. Ook Hirt klom toen richting de derde week in het klassement dankzij enkele succesvolle vluchtpogingen en hield vervolgens knap stand.

Het is de manier waarop Meintjes het ook hoopt te doen, aldus Visbeek. 'We hadden één doel vandaag en dat was met Louis in de kopgroep zitten. Dat zat 'ie. We hebben de afgelopen dagen hard gewerkt om hem terug in het klassement te krijgen, dus was het in de laatste zestig kilometer ook wel op. We wilden maximaal tijd terugnemen, omdat we dromen van top tien. Daar zullen we nog hard voor moeten knokken, maar het zou een mijlpaal zijn voor onze ploeg.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws