Meintjes dolgelukkig na eerste WorldTour-zege: 'Dit wilde ik nog bereiken in mijn loopbaan' Wielrennen
Wielrennen

Meintjes dolgelukkig na eerste WorldTour-zege: 'Dit wilde ik nog bereiken in mijn loopbaan'

Meintjes dolgelukkig na eerste WorldTour-zege: 'Dit wilde ik nog bereiken in mijn loopbaan'

Louis Meintjes is maar wat trots na zijn ritzege in de Vuelta a Espana. De Zuid-Afrikaan van Intermarché-Wanty-Gobert rekende op de slotklim af met zijn medevluchters en boekte zo zijn eerste etappeoverwinning in een grote ronde. 'Ik denk dat ik dit nog even moet laten inzinken', vertelde hij met een glimlach van oor tot oor.

'Speciaal', noemt hij zijn putsch in de Vuelta. 'Ik heb nog nooit podium gereden in de WorldTour tot vandaag. Dit is iets wat ik altijd nog wilde bereiken in mijn loopbaan', gaf de man uit Pretoria mee. Dit jaar was hij er in de Tour de France ook al dicht bij richting Alpe d'Huez, waar enkel Tom Pidcock hem voorbleef.

Meintjes niet voor het klassement: 'Was niet goed genoeg'

Meintjes ging eigenlijk als klassementsman naar de Vuelta. 'Maar ik voelde mij de afgelopen dagen niet goed genoeg op de beklimmingen, dus de ontsnapping was de beste manier om nog iets te bereiken. Ik had ook wat geluk: mijn team controleerde goed in de beginfase, maar ikzelf zat bij mijn eerste sprong direct mee met de goede vlucht.'

De pure klimmer had niet veel concurrentie vooraan. 'Maar ik was toch niet zeker dat ik de sterkste was', liet hij weten. 'Ik heb wat meer energie moeten verspillen, maar uiteindelijk heb ik een soort klimtijdrit gedaan. Dat was zwaar, maar genoeg voor de zege. Ik denk dat ik het nog even moet laten inzinken', aldus een gelukkige Meintjes. Hij is na Robbie Hunter de tweede Zuid-Afrikaan die een rit in de Vuelta wint.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws