Evenepoel bouwt voorsprong op concurrenten uit: 'Roglic? Ik kijk niet naar namen' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel bouwt voorsprong op concurrenten uit: 'Roglic? Ik kijk niet naar namen'

Evenepoel bouwt voorsprong op concurrenten uit: 'Roglic? Ik kijk niet naar namen'

Remco Evenepoel toonde op de loodzware bergrit in de Vuelta nog maar eens dat hij voorlopig dé man is in de Ronde van Spanje. De Belg reed iedereen op het wiel op de steile helling op het einde. 'Het ging heel goed', is de juiste conclusie die hij na afloop trok.

'Ik ben tevreden', vertelt Evenepoel in het flashinterview. De kopman van Quick Step-Alpha Vinyl kon echter geen gooi doen naar de dagzege, daar de kopgroep vooruit reed. 'We wilden hen de kans geven om te strijden voor de ritzege. Op die manier zijn de bonificatieseconden namelijk weg, dus dat was perfect voor ons. De kopgroep verdiende het ook om voor de zege te rijden', complimenteert hij onder meer Louis Meintjes, de winnaar van de etappe.

Evenepoel: 'Situatie staat er nu goed voor'

Vanuit de achtergrond raapte Evenepoel renner voor renner op. 'Het was aan mij om tijd te pakken op de concurrenten, daar had ik de benen voor.' Evenepoel zette onder meer Primoz Roglic op flinke achterstand. 'Maar ik kijk niet naar namen', antwoordt hij richting de interviewster van dienst. 'Ik heb tijd gepakt op iedereen. Dat is belangrijk.'

Evenepoel waakt nog altijd voor te veel enthousiasme. 'De Vuelta is zeker nog niet over. We moeten nog altijd gefocust en voorzichtig blijven, maar de situatie staat er nu goed voor. Daar hebben we als team ook hard voor gewerkt, ik ben blij met wat ze hebben laten zien. Duimen omhoog voor hen.'

De Belg mag dinsdag gaan tijdrijden in en rondom Alicante. 'Daar ga ik van genieten in de rode trui. Het is een droom die uitkomt en mijn familie zal er ook nog eens zijn, dus ik zal alles geven. Ik ken het parcours goed en weet wat ik moet verwachten', geeft de toptijdrijder uit België aan, die dan mogelijk zijn eerste ritzege kan pakken.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws