Mezgec raakt Matthews kwijt in chaotische sprint: 'Ging als een kamikaze door de bochten' Wielrennen
Wielrennen

Mezgec raakt Matthews kwijt in chaotische sprint: 'Ging als een kamikaze door de bochten'

Mezgec raakt Matthews kwijt in chaotische sprint: 'Ging als een kamikaze door de bochten'

Luka Mezgec finishte vrijdag als vierde in de massasprint in de veertiende etappe van de Vuelta a España. De Sloveen was aanvankelijk de lead-out van Michael Matthews, maar in de chaotische slotkilometer kon hij zijn kopman niet meer vinden, waarna hij voor een eigen resultaat spurtte.

‘De ploeg deed het erg goed tot het cruciale punt op vier kilometer van de streep. Daar werden we geblokkeerd’, vertelt Mezgec op de ploegsite. Vervolgens was het nagenoeg onmogelijk voor Mezgec om met zijn ploeggenoten op te schuiven. ‘De bocht op drie kilometer van de finish was het punt waar je niet meer echt kon opschuiven. We raakten elkaar daar ook kwijt.’

‘Op de een of andere manier kwam ik later nog Rob Stannard tegen’, gaat Mezgec verder. ‘Ik dacht verder dat Matthews in mijn wiel zat. Het was echter heel lastig. Ik ging als een kamikaze door de bochten. Dat was de enige manier om op te schuiven. Uiteindelijk was de grootste fout dat we bij drie kilometer van de finish niet vooraan zaten. Dat heeft ons een beter resultaat gekost’, aldus Mezgec.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws