Michael Valgren keert na horrorcrash terug in de WorldTour en completeert selectie EF Education-EasyPost voor 2024 Wielrennen
Wielrennen

Michael Valgren keert na horrorcrash terug in de WorldTour en completeert selectie EF Education-EasyPost voor 2024

Michael Valgren keert na horrorcrash terug in de WorldTour en completeert selectie EF Education-EasyPost voor 2024

De selectie van EF Education-EasyPost voor 2024 is compleet. Naast dat er veel nieuwe jonge renners hun debuut gaan maken voor de roze formatie, zien we ook een oude bekende terug in de hoofdmacht van de Amerikaanse ploeg: Michael Valgren.

De Deen liep in 2022 ernstige blessures op na een val in de Franse rittenkoers La Route d’Occitanie. De winnaar van onder andere de Amstel Gold Race en de Omloop Het Nieuwsblad van 2018 liep bij die zware val een ontwrichte heup, gebroken bekken en een knieblessure op. Er werd zelfs gevreesd voor zijn carrière.

Na een lange revalidatie kon de 31-jarige coureur weer beginnen met koersen, al deed hij dat wel bij een andere ploeg. Alhoewel, andere ploeg... Hij bleef in dienst van ploegmanager Jonathan Vaughters en stond zodoende onder contract van EF Education-NIPPO, de opleidingsploeg van het WorldTour-team. Valgren kon op die manier in de schaduw werken naar zijn oude niveau, al deed hij geregeld mee met de hoofdmacht, wat legaal is als renner van een gelieerde opleidingsploeg.

EF heeft met Sebastian Langeveld ingezet op talent

Sportief directeur Charly Wegelius kijkt uit naar een nieuwe ploeg met negen nieuwe gezichten, waarvan zeven hun WorldTour-debuut gaan maken. 'We hebben een goede mix van renners. Sommigen komen op hun hoogtepunt aan, we hebben een aantal renners die op hun hoogtepunt zijn en dan hebben we deze nieuwe golf van renners binnen.'

'Het is lang geleden dat we zo'n jong selectie hebben gehad. Er is veel optimisme omdat we erin geloven. We zijn bereid om hen de ruimte te geven om erachter te komen hoe ze moeten groeien en we geven hen ook de ruimte om dat te laten werken. Als team doen we het goed bij het aanpassen aan wat we vinden als we eenmaal met de renners beginnen te werken, dus ik zou zeggen dat we veel optimisme voelen zonder de last van bepaalde verwachtingen.'

Bij de zoektocht naar nieuw talent rond dit jaar voor het eerst een belangrijke rol weggelegd voor ex-renner en tegenwoordig directeur Scouting Sebastian Langeveld. 'Wat we echt goed deden, was in contact te zijn met deze jonge renners, om het team op een positieve manier te laten zien, maar ook op een eerlijke en realistische manier', aldus de Zuid-Hollander in het persbericht.

Selectie EF Education-EasyPost 2024

 1. Andrey Amador
 2. Markel Beloki
 3. Alberto Bettiol
 4. Stefan Bissegger
 5. Richard Carapaz
 6. Simon Carr
 7. Hugh Carthy
 8. Alexander Cepeda
 9. Esteban Chaves
 10. Rui Costa
 11. Stefan de Bod
 12. Owain Doul
 13. Ben Healy
 14. Mikkel Honore
 15. Lachlan Morton
 16. Lukas Nerurkar
 17. Andrea Piccolo
 18. Neilson Powless
 19. Sean Quinn
 20. Darren Rafferty
 21. Jack Rootkin-Gray
 22. Jonas Rutsch
 23. Archie Ryan
 24. James Shaw
 25. Georg Steinhauser
 26. Harry Sween
 27. Yuhi Todome
 28. Rigoberto Urán
 29. Michael Valgren
 30. Marijn van den Berg
 31. Jardi van der Lee

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws