Mick van Dijke ternauwernood geklopt door Menten in lastige klimetappe CRO Race Wielrennen
Wielrennen

Mick van Dijke ternauwernood geklopt door Menten in lastige klimetappe CRO Race

Mick van Dijke ternauwernood geklopt door Menten in lastige klimetappe CRO Race

Milan Menten heeft op knappe wijze de derde etappe in de CRO Race gewonnen. De 24-jarige Belg van Bingoal Pauwels Sauces WB overleefde een lastige etappe met twee beklimmingen en was van een uitgedund peloton het snelst in de sprint. Mick van Dijke van Jumbo-Visma werd nipt tweede.

De vlucht van de dag was voor vijf renners, te weten Xabier Azparren (Euskaltel - Euskadi), Jon Barrenetxea (Caja Rural), Davide De Cassan (Cycling Team Friuli ASD), Robert Jageler (P&S Metalltechnik) en Adam Stachowiak (HRE Mazowsze Serce Polski). Zij kregen meer dan drie minuten voorsprong, maar daar bleef het dan ook wel bij. Jumbo-Visma controleerde de boel met een strak tempo.

Oomen laat zich zien, Træen gaat solo

Na dik negentig kilometer was het over met de glooiende wegen en werd er voor het eerst echt geklommen. Op de Dubci, van 2,3 kilometer aan 3,9 procent, leverden de vijf koplopers al veel tijd in en op veertig kilometer van de streep was er nog maar een minuut over. Door toedoen van onder meer Bahrain Victorious en Uno-X Pro Cycling werd de kop onder druk gezet, waardoor die kopgroep ook uit elkaar viel.

Met alleen nog Azparren, Barrenetxea en Stachowiak voor het peloton uit, gingen we richting de laatste twintig kilometer. Hierin stond de beklimming van de Biokovo (5,2 kilometer aan 5,3 procent) centraal. Nadat de vroege vluchters waren ingerekend, was het Sam Oomen die op de Biokovo versnelde. Hij kreeg Torstein Træen van Uno-X mee en samen bleven ze hele klim met een krappe voorsprong aan de leiding. Toen het peloton het duo bijna kon ruiken, versnelde Træen nog eens.

Træen ruikt de zege, maar het is weer sprinten

De 26-jarige Noor knalde over de top en profiteerde optimaal van de twijfel in het peloton. Caja Rural nam uiteindelijk de controle, maar toen had Træen reeds een voorsprong van zestien seconden bijeen. Even leek dat genoeg, maar toen de weg wat minder daalde en op sommige plekken zelfs wat omhoog liep, waren de benen bij Træen leeg. Het peloton walste in de laatste drie kilometer over hem heen, op weg naar weer een sprint.

Bingoal Pauwels Sauces WB rook z'n kans in een uitgedund peloton en gaf volle bak gas op kop. Klassementsleider Kooij was al niet meer van de partij en dus mochten anderen het proberen. Uno-X toonde zich andermaal en ook Jumbo-Visma beraamde een plan B. Dat plan bleek Mick van Dijke te zijn. De Nederlander stuurde samen met Menten de laatste bocht in, maar de Belg van Bingoal Pauwels duwde zijn wiel net iets eerder over de streep.

Uitslag etappe 3 en klassementen CRO Race 2021

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws