Van Dijke loopt zege net mis in CRO Race: 'Dit smaakt zeker naar meer' Wielrennen
Wielrennen

Van Dijke loopt zege net mis in CRO Race: 'Dit smaakt zeker naar meer'

Van Dijke loopt zege net mis in CRO Race: 'Dit smaakt zeker naar meer'

Mick van Dijke kwam donderdag dicht bij het winnen van de derde etappe in de Kroatische CRO Race. De 21-jarige renner van Jumbo-Visma strandde in de spurt van een uitgedund peloton op de tweede plek achter de Belg Milan Menten.

De finale van de derde etappe werd geopend op een korte klim op ongeveer vijftien kilometer van de finish. Zo trok Sam Oomen daar samen met de Noor Torstein Træen ten aanval. Zij waren uiteindelijk niet opgewassen tegen het uitgedunde peloton, waarna er gesprint werd. In die sprint kwam Van Dijke net tekort. ‘Het doel was dat ik zou sprinten als ik de klim zou overleven. De etappe liep voor ons dan ook volgens plan. Lennard (Hofstede, red.) heeft de hele dag op kop gereden om de kopgroep onder controle te houden. Die controle hebben we tot aan de voet van de slotklim ook behouden’, aldus Van Dijke op de ploegsite.

‘Uiteindelijk had ik het vertrouwen dat ik de klim zou overkomen met de eersten’, vervolgt de jonge Nederlander. ‘Tobias, Sam en Chris (Foss, Oomen en Harper, red) hebben mij goed naar voren gereden. Helaas kon ik het net niet afmaken, maar dit smaakt zeker naar meer. En het geeft mij zeker vertrouwen richting wat nog gaat komen’, besluit Van Dijke, die na drie ritten de derde plek in de CRO Race bezet, op zes seconden van leider Menten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws