Mike Teunissen boekt in Ronde van Noorwegen eerste zege sinds Touretappe (!) in 2019 Wielrennen
Wielrennen

Mike Teunissen boekt in Ronde van Noorwegen eerste zege sinds Touretappe (!) in 2019

Mike Teunissen boekt in Ronde van Noorwegen eerste zege sinds Touretappe (!) in 2019

Mike Teunissen (Intermarché-Circus-Wanty) heeft in de sneeuw de ingekorte eerste rit in lijn van de Ronde van Noorwegen gewonnen. In berenweer was hij de snelste op de meet.

Geen 207 kilometer, maar slechts 85. De organisatie van de Ronde van Noorwegen kon niet anders dan het parcours inkorten, daar de omstandigheden in Scandinavië brutal genoemd mochten worden. Wind, regen, hagel en sneeuw, dat is waar de renners doorheen moesten. Om die reden werd de rit begrijpelijk flink ingekort en de grootste beklimming eruit gehaald.

Desalniettemin moest er om 16.00 uur toch echt nog vertrokken worden voor een 85 kilometer lange onderneming. Om maar warm te worden, volgde er onder leiding van Gijs Leemreize (Jumbo-Visma, in korte broek) direct een demarrage. De Nederlander zette hiermee spurters als Alexander Kristoff stevig onder druk.

INEOS Grenadiers controleert stevig

INEOS Grenadiers liet het met knechten Joshua Tarling en Connor Swift echter niet zomaar allemaal gebeuren, waardoor het peloton en groupe over de eerste hellende meters kwam. Even later kwamen snelle mannen als Jordi Meeus (BORA-hansgrohe) terug, wetende dat zij door het inkorten nog wel een kans kunnen hebben.

Op dertig kilometer van de klim begon de kim naar Bykleheivegen, waar Marco Brenner direct versnelde namens Team DSM. De Duitser kreeg een klein gaatje, maar kwam uiteindelijk niet weg. Uiteindelijk gingen er zo'n dertig renners over de top van de heuvel, al zat een groot deel nog op een zakdoek.

Trek-Segafredo nam de boel dan maar in handen, in functie van hun rappe mannen. BORA-hansgrohe toonde zich echter ook met een goede lead-out, waarna Jordi Meeus van ver aanging. Op de meet bleek de kwiekse Teunissen echter net de snellere.

Uitslag etappe 1 Ronde van Noorwegen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws