Milesi volgt Wærenskjold op als wereldkampioen tijdrijden bij beloften: 'Crazy tijdrit' Wielrennen
Wielrennen

Milesi volgt Wærenskjold op als wereldkampioen tijdrijden bij beloften: 'Crazy tijdrit'

Milesi volgt Wærenskjold op als wereldkampioen tijdrijden bij beloften: 'Crazy tijdrit'

Na een nagelbijtende finale was het uiteindelijk de Italiaan Lorenzo Milesi die de Belg Alec Segaert versloeg en zich daarmee tot wereldkampioen tijdrijden bij de beloften kroonde. In het flashinterview kijkt de dolgelukkige Team DSM-firmenich-coureur terug op zijn knappe prestatie.

'Ik kan het niet geloven. Het was echt een bizar moeilijke tijdrit en vooral die laatste kilometer', steekt de laureaat van wal, waarbij hij refereert aan de venijnig oplopende slotklim naar Stirling Castle. 'Het was erg pijnlijk. Bovendien deed het ook veel pijn om continu naar de tussentijden van Segaert te kijken. Echt crazy.' Milesi was na 36 kilometer uiteindelijk elf seconden sneller dan zijn Vlaamse opponent, die op voorhand wel als topfavoriet voor de zege werd gezien.

'Ik realiseer het me nog niet helemaal, maar dat gaat op een gegeven moment wel goedkomen!', aldus Milesi

Volgens Milesi was er bij zijn chrono weinig sprake van een specifieke indeling en ging hij niet zuinig om met zijn krachten. 'Ik ben direct vanaf het begin volle bak gegaan. Er was ook tegenwind in het eerste deel, dus was het sowieso belangrijk om daar al te pushen. Ik heb de gehele tijdrit geprobeerd om dat pushen door te zetten. Er is niet veel uitgemeten, ik ben gewoon continu voluit gegaan.'

Milesi was een van de vroege starters, terwijl Segaert als een van de laatsten van start ging. Dat resulteerde erin dat Milesi lang plaats mocht nemen in de hot seat en zodoende dus ook alle tussentijden van de Vlaming live voorbij zag komen. Bij het eerste en tweede tussenpunt was Segaert ook sneller, maar meetpunt drie diende als kantelpunt. 'Ik dacht tijdens mijn eigen tijdrit al regelmatig aan Alec, want hij was de topfavoriet. Daarna moest ik nog lang wachten, dus dat was wel spannend. Gelukkig is het goed afgelopen. Ik realiseer het me nog niet helemaal, maar dat gaat op een gegeven moment wel goedkomen!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws