Alec Segaert moet zijn meerdere erkennen in Lorenzo Milesi, die naar goud op WK tijdrijden beloften snelt Wielrennen
Wielrennen

Alec Segaert moet zijn meerdere erkennen in Lorenzo Milesi, die naar goud op WK tijdrijden beloften snelt

Alec Segaert moet zijn meerdere erkennen in Lorenzo Milesi, die naar goud op WK tijdrijden beloften snelt

Lorenzo Milesi heeft het wereldkampioenschap tijdrijden voor beloften gewonnen. De Italiaan was op het parcours in Stirling elf seconden sneller dan de Belgische topfavoriet Alec Segaert, die genoegen moest nemen met de zilveren plak. Hamish McKenzie (Australië) vervolledigde het podium.

Wie o wie kroont zich in Stirling tot opvolger van Søren Wærenskjold als wereldkampioen tijdrijden? Dat was in de namiddag van woensdag 9 augustus de meest gestelde vraag in en rondom Stirling, een stad die zo'n veertig kilometer ten noorden van Glasgow ligt en hoofdzakelijk bekendstaat om het wonderschone Stirling Castle, dat ook als finishlocatie van de chrono diende. In de 36 kilometer lange route waren enkele kleine heuveltjes opgenomen, maar het was vooral de slotklim naar het kasteel dat in het oog sprong: 800 meter klimmen aan gemiddeld 5,7 procent en dat over een met kasseien geplaveide weg was immers geen makkie!

Het was qua topfavorieten hoofdzakelijk uitkijken naar Segaert, de 20-jarige coureur van Lotto-Dstny die zich in juni al naar een tweede plaats op het BK tijdrijden voor elite heren wist te fietsen. Vanuit Nederlands oogpunt was het dan weer hopen op een goede dag van hardrijders Roel van Sintmaartensdijk en Loe van Belle. Ook Milesi, die al een profcontract bij Team DSM-firmenich te pakken heeft, was een man om in ogenschouw te nemen.

Van Sintmaartensdijk komt er niet aan te pas, strijd tussen Milesi en Segaert volgt; Italiaan trekt aan het langste eind en kroont zich tot wereldkampioen tijdrijden bij beloften

De vroeg gestarte Van Sintmaartensdijk wist geen potten te breken. De 22-jarige Zuid-Hollander moest bij het eerste tussenpunt (na 12,5 kilometer) al veel tijd prijsgeven en leek daar al kansloos voor het eremetaal. De renner van de opleidingsploeg van Intermarché-Circus-Wanty zou met een te strakke broek hebben gereden en kon derhalve zijn kracht niet goed kwijt, zo bleek later. Het was de kort na hem gestarte Milesi die wél beresterk van start was gegaan. De Italiaan wist zijn straffe tred ook in de daaropvolgende sectoren vast te houden, wat resulteerde in een scherpe eindtijd (43.00).

Niemand wist aan de tijd van Milesi te komen. Zou het Segaert, die bijna als laatste van start ging, dan wel lukken? Het zag er onderweg goed uit voor de Vlaming, die bij het eerste punt sneller was dan zijn Zuid-Europese concurrent. Ook bij het tweede meetpunt was Segaert sneller, tot hij zowaar langzamer was bij punt drie! Was er sprake van een goede indeling of had de talentvolle Belg zijn kruit al verschoten? Het tweede bleek waar, daar Segaert (43.11) aan de finish elf seconden moest toegeven op Milesi, die zich de opvolger van Wærenskjold mag noemen. De Australiër McKenzie vervolledigde het podium (43.51). Van Belle finishte uiteindelijk als achttiende (45.03), Van Sintmaartensdijk als 21ste (45.14).

Uitslag WK tijdrijden 2023 beloften mannen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws