Molano wint fantastische sprint in slotetappe Boucles de la Mayenne, eindzege Thomas Wielrennen
Wielrennen

Molano wint fantastische sprint in slotetappe Boucles de la Mayenne, eindzege Thomas

Molano wint fantastische sprint in slotetappe Boucles de la Mayenne, eindzege Thomas

Juan Sebastián Molano heeft in een fantastische sprint de slotetappe van de Boucles de la Mayenne gewonnen. Hij greep de zege voor Orluis Aular van Caja Rural. De eindzege in de Franse rittenkoers is voor Benjamin Thomas.

De slotetappe van de Boucles de la Mayenne werd uitgevochten over een parcours van 180 kilometer, met finish in Laval. Onderweg naar de finish kwamen de renners een paar heuveltjes tegen, maar bepalend voor het koersverloop waren deze allerminst. De kopgroep van zes, met daarin Damien Touzé (AG2R) en Romain Cardis (Arkéa) als meest aansprekende namen, kwam hier voorbij met een voorsprong van meer dan vier minuten op het peloton.

Na de heuvelzone ging de voorsprong van de kopgroep geleidelijk naar benden. Bij het opdraaien van het lokale circuit rond de finish was er niet veel meer over van het gat dat de vluchters ooit hadden. De mannen vooraan deden nog een verwoede om uit de handen van de meute te blijven, maar dat bleek vechten tegen de bierkaai te zijn. Hoewel ze het nog enkele rondes uithielden met een minieme voorsprong van tien seconden, was het op vier kilometer van het einde eindelijk boeken toe voor de mannen op kop.

Peloton vecht het uit in massasprint

Vervolgens ging de focus op de massasprint. AG2R Citroën Team nam daarin brutaal initiatief, maar níét voor een sprinter. Benoît Cosnefroy was de man die vooraan gehouden werd, in de hoop dat ergens in het peloton gaten zouden ontstaan. Of dat de vinnige Fransman er wellicht met de bonificatieseconden vandoor kon gaan in de jacht op de eindzege.

Cosnefroy wist zijn positie vooraan uiteindelijk niet vast te houden. De renner werd voorbijgestoken door verschillende sprintersploegen. Jake Stewart leidde de sprint in voor niemand, waarna Edvald Boasson Hagen zijn ploeggenoot Lorenzo Manzin naar voren bracht. De renner van TotalEnergies leek een goede kans te maken op de zege, maar van alle kanten kwamen plots renners aanzetten. In een schitterende sprint trok vervolgens Molano aan de zijkant van de weg aan het langste eind.

Thomas finishte uiteindelijk in hetzelfde groepje als de ritwinnaar, waardoor de man van Cofidis uiteindelijk ook de eindzege van de ronde wist binnen te slepen. Hij eindigde met een kleine voorsprong op Cosnefroy - slechts drie seconden - als eerste. Alex Aranburu wist zich niet meer te mengen in de sprint en moest het daardoor doen met een derde plek in de einduitslag.

Uitslag etappe 4 Boucles de la Mayenne

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws