Molano wint wederom een massasprint in Ronde van Burgos, Bardet blijft leider Wielrennen
Wielrennen

Molano wint wederom een massasprint in Ronde van Burgos, Bardet blijft leider

Molano wint wederom een massasprint in Ronde van Burgos, Bardet blijft leider

Juan Sebastián Molano heeft na de tweede ook de vierde etappe in de Ronde van Burgos gewonnen. Na een voorspelbare etappe was het sprinten geblazen in de straten van Aranda de Duero. In een rommelige spurt drukte Molano zijn wiel als eerste over de streep.

Een vlakke rit, maar een opvallende vluchter mee in de kopgroep van de dag. Hugh Carthy van EF Education-NIPPO zat mee in een groep van zes die de ruimte kreeg. Mario Aparicio en Diego Rubio (beide Burgos BH), Mikel Bizkarra (Euskaltel), Diego Pablo Sevilla en Márton Dina (beide EOLO-Kometa) waren met de Brit mee. De zes kregen gratis drie minuten cadeau, alvorens BORA-hansgrohe de kop van het peloton nam.

BORA en UAE houden kopgroep kort

De Duitse formatie had duidelijk plannen voor de sprint, want er werd flink doorgereden. Zo hard zelfs, dat de kopgroep na dik veertig kilometer nog maar een dikke minuut voorsprong had. Toen het peloton even was gas terug nam, stabiliseerde het gat rond de 2.40 minuten. BORA-hansgrohe kreeg hulp van UAE Team Emirates bij de achtervolging.

Lieten de zes zich vooraan dan zomaar naar de slachtbank leiden? Nee. Nadat Aparicio als eerste aanviel vanuit de kopgroep, was het Carthy die het verschil in kwaliteit beter wist uit te drukken. Hij kreeg alleen Rubio en Dina nog met zich mee, de andere drie waren gezien. Terwijl vooraan de finale begon, werd het ook in het peloton nerveuzer. Zo werd er op 35 kilometer van het einde hard gevallen. Iedereen kon door, al deden meerdere renners dat met een van pijn verwrongen gezicht.

Carthy ziet vlucht mislukken, wie wint de sprint?

Carthy, Rubio en Dina gingen de laatste twintig kilometer in met een voorsprong van 1.38 minuten. BORA en UAE kregen in het peloton inmiddels hulp van Team DSM, dat met Alberto Dainese natuurlijk een sprinter in huis had. Drie ploegen, dat was er wel een beetje teveel aan voor de kopgroep. De drie overgebleven vluchters werden ingerekend in de laatste tien kilometer, alvorens we zeker wisten dat we zouden gaan sprinten.

Naast BORA, UAE en DSM kwamen op de brede wegen nu plots ook Caja Rural en Arkéa-Samsic opzetten. Israel Start-Up Nation wilde iets uitrichten voor Sep Vanmarcke en Alpecin-Fenix toonde zich op de voorste rijen voor Sacha Modolo. Alpecin-Fenix en DSM stuurden het peloton zij aan zij de slotkilometer in, waarna het aan de spurtbommen was om uit hun hok te komen.

Uitslag etappe 4 en klassementen Ronde van Burgos 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws