Mollema openbaart 2022-plannen: Giro d'Italia en Tour de France voor etappes, geen Amstel Wielrennen
Wielrennen

Mollema openbaart 2022-plannen: Giro d'Italia en Tour de France voor etappes, geen Amstel

Mollema openbaart 2022-plannen: Giro d'Italia en Tour de France voor etappes, geen Amstel

Bauke Mollema gaat in 2022 zijn zinnen zetten op de Giro d'Italia én Tour de France. Ook de rest van het jaar werkt hij een druk programma af, zo vertelde de Groninger van Trek-Segafredo op een persconferentie van zijn ploeg aan onder meer In de Leiderstrui.

De inmiddels 35-jarige Nederlander zal hopen dat hij het aankomende seizoen op dezelfde manier aan kan vatten als afgelopen jaar. Toen was hij half februari al succesvol in de Tour du Haut Var, om twee weken later ook de Trofeo Laigueglia op zijn naam te schrijven. Ook in 2022 zal hij aan het begin van het jaar een flink programma afwerken, zo vertelde hij de aanwezige pers.

Mollema zal zijn seizoen beginnen in Frankrijk, om vervolgens via de Italiaanse koersen naar de Ardennenklassiekers toe te werken. Opvallend: hij zal de Amstel Gold Race niet afwerken, alleen de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De winnaar van de Ronde van Lombardije van 2019 werd in 2021 nog achtste in La Doyenne, terwijl hij in de Amstel niet verder kwam dan plek 62.

Mollema haalt meer voldoening uit ritzege dan top tien in grote ronde

Komend jaar gaat Mollema voor dezelfde grote rondes als in 2021. Zowel in de Giro als Tour zal hij zich volledig focussen op ritzeges, die hem naar eigen zeggen 'meer voldoening geven dan een achtste plek in het klassement'. Mollema eindigde in het verleden drie keer in de top tien van de Tour en finishte tweemaal bij de beste tien in de Giro. Een ritzege in de Giro zou hem een plekje bezorgen bij de renners die in alle drie de grote rondes een rit hebben weten te winnen.

Voor het klassement in de grote rondes hoopt Trek-Segafredo dat Giulio Ciccone voor de nodige resultaten kan zorgen. Mollema verwacht veel van zijn 26-jarige ploeggenoot. 'Ik weet zeker dat hij top 5 kan rijden in een grote ronde, hij was er al eens dichtbij. Hij heeft het niveau en de power. Ciccone heeft veel energie, maar nog wel wat moeite om zichzelf te controleren. Maar dat is de leeftijd', zo stelt de ervaren Nederlander.

Mollema over WK: 'Vooral voor iemand als Van der Poel'

Afgelopen week werd het WK-parcours in Wollongong, Australië bekendgemaakt. Een welkome verrassing voor een renner als Mollema, daar er een stuk meer hoogtemeters in verwerkt zitten dan aanvankelijk gedacht werd. Voorlopig houdt hij zich nog op de vlakte over deelname. 'Het is een optie, maar het zal ervan afhangen hoe vaak ze de bepaalde beklimmingen gaan doen.'

Daarbij weet Mollema dat de concurrentie binnen Nederland ook al groot kan zijn, helemaal op zo'n punchy parcours als dat in Wollongong. 'Het lijkt er ook goed uit te zien voor iemand zoals Van der Poel', zei hij er nog bij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws