Mollema vertrouwt op power in heuvelsprint: 'Wist dat ik vroeg aan moest gaan' Wielrennen
Wielrennen

Mollema vertrouwt op power in heuvelsprint: 'Wist dat ik vroeg aan moest gaan'

Mollema vertrouwt op power in heuvelsprint: 'Wist dat ik vroeg aan moest gaan'

We weten dat Bauke Mollema een goede punch in de benen heeft, maar dat hij in de eerste etappe van de Tour des Alpes Maritimes et du Var zijn slag zou slaan, hadden velen niet direct verwacht. Toch won hij de sprint heuvelop met grote overmacht en hield de concurrentie twee seconden achter zich.

‘De laatste klim was niet superlastig’, zei Mollema in een eerste reactie bij zijn ploeg Trek-Segafredo. ‘Maar de laatste 800 meter was het weer steil. Ik kende de klim goed omdat ik deze had verkend en ik er een kilometer of vijftig vandaan woon. Ik wist dat ik vroeg aan moest gaan, omdat ik kan vertrouwen op mijn power en ik minder explosief ben dan jongens als Van Averamaet en Madouas. Ook wilde ik niet ingesloten wilde raken en daarmee posities verliezen’, legt Mollema zijn tactiek uit.

Het werkte, want hij won met overmacht voor Greg Van Avermaet en Valentin Madouas. ‘De ploeg heeft geweldig werk verricht en heeft me een fantastische lead-out bezorgd. Ik ging gewoon aan op 350 meter. Het was een lange sprint en in de laatste honderd meter verloor ik wat snelheid, maar ik heb het gered. Supertof!’

Mollema voor klassement Tour du Var: '

Mollema is met zijn zege vanzelfsprekend de eerste leider en zal dus de te kloppen man zijn voor het klassement. 'Ik voelde me de hele dag goed, dus ik wilde die benen gebruiken. Het is fijn om de week zo te starten en het is een mooie start van het seizoen. Er komen nog twee andere zware etappes aan, dus ik kijk ernaar uit. Ik voel me goed, we zijn met een sterk team en hopelijk kunnen we de trui verdedigen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws