Mollema zag het al mis gaan in de kopgroep: 'Niemand wilde rijden, het was te tactisch' Wielrennen
Wielrennen

Mollema zag het al mis gaan in de kopgroep: 'Niemand wilde rijden, het was te tactisch'

Mollema zag het al mis gaan in de kopgroep: 'Niemand wilde rijden, het was te tactisch'

Bauke Mollema en Trek-Segafredo zaten donderdag met vier man mee in de ontsnapping, maar wisten het net niet te verzilveren. Toms Skujins werd tweede namens de Amerikaans/Italiaanse formatie, achter Nico Denz,

'Het grote doel was om de rit te winnen, en dat is niet gelukt. Tom zat er dichtbij, tweede is mooi, maar het is geen zege', concludeerde Mollema, die uiteindelijk 25e werd, direct na de meet.

'We reden weg met een grote groep na de start, met ook Mads Pedersen erin. Hij voelde zich beter dan verwacht, dus dat was eigenlijk perfect. Hij kon de punten pakken en zo wat dichter komen richting het Maglia Ciclamino', vinkte Mollema doel één af.

'De groep was te groot. Te veel jongens deden niets, dan krijg je die vroege aanvallen', zegt de ervaren Mollema. 'Het was heel tactisch. Niemand wilde rijden, er kwamen aanvallen. Zo konden ze snel een paar minuten pakken.'

'Ik voelde me beter dan de afgelopen dagen, hopelijk gaat het de goede kant op', gaf Mollema aan in zijn reactie bij Eurosport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws