Movistar neemt Gaviria mee voor sprints in Giro d'Italia, Rubio mag voor eigen kans gaan in de bergen Wielrennen
Wielrennen

Movistar neemt Gaviria mee voor sprints in Giro d'Italia, Rubio mag voor eigen kans gaan in de bergen

Movistar neemt Gaviria mee voor sprints in Giro d'Italia, Rubio mag voor eigen kans gaan in de bergen

Movistar heeft op de ploegsite de selectie voor de Giro d'Italia uit de doeken gedaan. Speerpunt in de ploeg is sprinter Fernando Gaviria, terwijl Einer Augusto Rubio zich mag gaan laten zien in de bergritten. Gaviria won de laatste etappe in de Ronde van Romandië.

De Spaanse formatie spreekt van een primeur. 'Voor het eerst in onze historie nemen we een topsprinter mee naar de Giro d'Italia. Fernando zal meteen mee willen doen in één van de grootste wedstrijden op de kalender.'

Zoals gezegd mag Rubio zich laten zien in de bergen, terwijl ook Carlos Verona en Óscar Rodriguez wel weten hoe je zo'n varkentje moet wassen. De selectie bestaat verder uit tijdrijder Will Barta, Max Kanter, Albert Torres en José Joaquín Rojas.

Gaviria gaat voor de puntentrui in Italië

Gaviria stak in Zwitserland tijdens de Ronde van Romandië zijn ambities niet onder stoelen of banken. 'Ik wil etappes winnen, maar het zou ook mooi zijn om met de puntentrui Rome te bereiken. Ik ben namelijk hard aan het trainen voor de Giro en na mijn zege in de laatste rit weet ik zeker dat ik er helemaal klaar voor ben.'

Selectie Movistar Giro d'Italia 2023

Fernando Gaviria
Einer Augusto Rubio
Carlos Verona
Óscar Rodriguez
Will Barta
Max Kanter
Albert Torres
José Joaquín Rojas

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws