Movistar plukt na Rodriguez ook Aranburu weg bij Astana: 'Samen mooie successen behalen' Wielrennen
Wielrennen

Movistar plukt na Rodriguez ook Aranburu weg bij Astana: 'Samen mooie successen behalen'

Movistar plukt na Rodriguez ook Aranburu weg bij Astana: 'Samen mooie successen behalen'

Alex Aranburu rijdt de komende drie seizoenen voor Movistar. De 26-jarige Spanjaard komt over van Astana-Premier Tech, waar hij uit zijn contract loopt. De sprinter begint in 2022 pas aan zijn derde jaar in de WorldTour.

Aranburu reed in het begin van zijn carrière voor Euskadi Basque Country en Caja Rural, alvorens hij in 2020 werd opgepikt door Astana. Voor die ploeg won hij in twee seizoenen maar één keer; de tweede etappe in de Ronde van het Baskenland van dit jaar. Toch toonde hij ook zijn kwaliteiten, met twee keer een top tien in Milaan-Sanremo, dit jaar nog een zesde plaats in Omloop Het Nieuwsblad en een goede Dauphiné.

Bij Movistar komt hij bij een Spaanse ploeg terecht, naar eigen zeggen zijn 'thuisploeg'. 'Ik ken al veel mensen uit het team en ik ben er zeker van dat de sfeer in de ploeg geweldig zal zijn. Ik heb er heel erg veel zin in en wil graag groeien, als mens en als renner. Ik wil ieder jaar een beetje beter worden, zodat we samen mooie successen kunnen behalen.' Aranburu is na Óscar Rodriguez (ook al van Astana) en Max Kanter (DSM) de derde aanwinst voor volgend seizoen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws