Movistar verlost Sosa van INEOS Grenadiers: 'Wil laten zien wat voor renner ik ben' Wielrennen
Wielrennen

Movistar verlost Sosa van INEOS Grenadiers: 'Wil laten zien wat voor renner ik ben'

Movistar verlost Sosa van INEOS Grenadiers: 'Wil laten zien wat voor renner ik ben'

Iván Ramiro Sosa rijdt de komende twee seizoenen voor Movistar. De pas 23-jarige Colombiaan werd in 2019 prof bij INEOS Grenadiers (toen nog Team Sky), maar werd daar de afgelopen seizoenen nooit de grote man. Bij Movistar hoopt hij zich op het grootste podium te laten zien.

Sosa kwam in 2018 over van Androni en hij reed bij INEOS zeven overwinningen bijeen. Zo won hij in 2019 de Ronde van Burgos en schreef hij dit jaar de Tour de la Provence op zijn naam. Toch boekte hij zijn overwinningen vooral in de kleinere koersen. Sosa reed bij INEOS bijvoorbeeld maar twee grote rondes. In 2019 was hij als knecht actief in de Giro d'Italia en in 2020 reed hij de Vuelta a España.

Dat zijn aflopende contract niet verlengd zou worden, was wel duidelijk. Sosa wordt nu verlost van INEOS Grenadiers en hoopt bij Movistar een stap te zetten. 'Ik ben heel trots dat ik bij Movistar ga rijden. Ik wil heel graag laten zien wat voor renner ik ben, mijn ploeggenoten ondersteunen en een constant niveau halen. Hopelijk levert onze tijd samen veel plezier, blijheid en succes op.'

Sosa is de zesde aanwinst van Movistar voor 2022. De Spaanse ploeg shopte eerder al bij Astana-Premier Tech, door Óscar Rodriguez, Alex Aranburu en Gorka Izagirre vast te leggen. Max Kanter komt over van Team DSM en Oier Lazkano maakt de stap naar de WorldTour vanuit Caja Rural.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws