Mozzato juichend over de streep, ploeggenoot Amaury Capiot na harde val over finish geduwd door David Dekker Wielrennen
Wielrennen

Mozzato juichend over de streep, ploeggenoot Amaury Capiot na harde val over finish geduwd door David Dekker

Mozzato juichend over de streep, ploeggenoot Amaury Capiot na harde val over finish geduwd door David Dekker

Luca Mozzato verraste vriend en vijand in de Bredene-Koksijde Classic. De Italiaanse sprinter van Arkéa-B&B Hotels was sneller dan Dylan Groenewegen (Jayco-Alula) en Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty) en sprintte naar zijn eerste zege van het seizoen.

'Daar ben ik echt blij mee', aldus de 26-jarige rappe man in het flashinterview na afloop. 'Mijn seizoen was tot nu toe niet super, maar vandaag heb ik een hoop goed gemaakt. Zeker een race als deze is voor mij erg speciaal, want het is een grote Belgische klassieker. Ik ben dus blij!'

Uiteindelijk eindigde deze eendaagskoers in een massasprint, al was dat niet met een volledig peloton. Heel de dag stond het peloton op scherp, vanwege de harde wind. 'Dat was eigenlijk het grootste probleem', meende Mozzato. 'Iedereen wist dat er waaiers zouden komen. Daardoor was het erg nerveus. Maar met het team hebben we zo veel mogelijk van voren gekoerst.'

Ploeggenoot Amaury Capiot over finish geduwd door David Dekker

Zijn team kwam overigens niet helemaal ongeschonden uit de strijd. Bij het opdraaien van de laatste rechte lijn kwam Amaury Capiot ten val, met een aantal andere renners. Met hulp van ploeggenoot David Dekker werd hij over de streep geduwd.

Toch wist Mozzato zonder lead-out van Capiot te winnen. 'Ik wist dat er meer sprinters waren, maar ook meer renners die de hoge snelheden goed zouden kunnen halen. Gelukkig kon ik in de finale nog wat energie besparen, waardoor ik een goede sprint had.' Voor Mozzato was het zijn derde profzege.

Mozzato juichend over de streep, ploeggenoot Amaury Capiot na harde val over finish geduwd door David Dekker
Capiot wordt bijgestaan door ploeggenoot en vriend Dekker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws