Na alle tegenslag nu goed nieuws voor Giro d'Italia: Intermarché-Wanty bevestigt deelname Girmay Wielrennen
Wielrennen

Na alle tegenslag nu goed nieuws voor Giro d'Italia: Intermarché-Wanty bevestigt deelname Girmay

Na alle tegenslag nu goed nieuws voor Giro d'Italia: Intermarché-Wanty bevestigt deelname Girmay

Biniam Girmay staat op 4 mei aan de start van de Giro d'Italia, zo heeft zijn ploeg Intermarché-Wanty bevestigd in een persbericht. De Eritreeër reed de Ronde van Italië al eens in 2022 en maakte toen een onuitwisbare indruk met ritwinst en prachtige duels met Mathieu van der Poel.

Nadat de 24-jarige Girmay in 2023 debuteerde in de Tour de France, keert hij nu terug naar Italië. Daar werd hij in 2022 tweede op de openingsdag (achter Van der Poel) en sprintte hij nog eens drie keer naar top vijf in massasprints. Op dag tien kwam alles samen: in een sprint heuvelop klopte hij Van der Poel nu wel, voor zijn eerste ritzege in een grote ronde.

De Giro d'Italia van Girmay was kort na de finish ook meteen voorbij, omdat hij bij de podiumceremonie de kurk van de champagnefles in zijn oog kreeg. Op de elfde dag ging hij dan ook niet meer van start, waardoor zijn ambities om de paarse puntentrui te winnen, in rook opgingen.

Lees verder onder de foto

Na alle tegenslag nu goed nieuws voor Giro d'Italia: Intermarché-Wanty bevestigt deelname Girmay
Girmay tijdens Dwars door Vlaanderen

In mei keert hij terug, met grote ambities. 'Biniam heeft ons overgetelijke momenten bezorgd tijdens zijn eerste deelname, maar er heerst ook een gevoel van unfinished business', zo omschrijft ploegbaas Aike Visbeek het. 'Hij is heel gemotiveerd om terug te keren, met belangrijke doelen. Het parcours biedt geweldige kansen voor een renner van zijn kaliber, met veel lastige etappes die kunnen eindigen in een kleine groepsprint.

De Giro d'Italia staat er om die reden op bij Girmay, die tot dusverre een wisselvallig seizoen draait. Na een prima Tour Down Under en winst in de Surf Coast Classic was het nog wat anoniem in het Openingsweekend en de Tirreno-Adriatico. In de Vlaamse klassiekers toonde hij wel uitstekende benen, maar lag hij bij de grote crash met Wout van Aert in Dwars door Vlaanderen. Girmay kwam weg zonder breuken en werd nog 59e in de Ronde van Vlaanderen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws