Visma | Lease a Bike heeft de Amstel Gold Race-puzzel rond: één Nederlander, twee kopmannen en geen Van Baarle Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike heeft de Amstel Gold Race-puzzel rond: één Nederlander, twee kopmannen en geen Van Baarle

Visma | Lease a Bike heeft de Amstel Gold Race-puzzel rond: één Nederlander, twee kopmannen en geen Van Baarle

Visma | Lease a Bike heeft de (andermaal gemankeerde) ploeg voor de Amstel Gold Race rond weten te krijgen. Onder meer Wout van Aert, Dylan van Baarle en Christophe Laporte zullen er niet bij zijn namens de Nederlandse formatie, die in eigen land rekent op de kwaliteiten van Tiesj Benoot en Matteo Jorgenson.

'Komende zondag willen we ons als Nederlandse formatie laten zien in een klassieker op eigen bodem, gesteund door het Limburgse publiek', laat ex-winnaar en huidig ploegleider Frans Maassen weten. 'In 2021 wisten we er al eens te winnen met Wout. Dit jaar stond de Amstel Gold Race opnieuw met rood aangeduid in zijn agenda. Hij was enorm gemotiveerd om hier een tweede zege te behalen. Om de bekende redenen kunnen we geen beroep doen op hem. De laatste tijd ging het vaak over de valpartijen en de bijkomende teleurstellingen die we meemaakten. Ik zag telkens een uiterst veerkrachtige ploeg die bleef strijden op alle fronten. Daar gaat het ook om: vallen en weer opstaan', geeft Maassen zijn mannen een pluim.

Ook voor komende zondag zal het zo zijn: Laporte valt in voor Van Aert in de Giro en heeft zijn voorjaar inmiddels afgesloten en ook Van Baarle zal er niet zijn in eigen land. Eerder haakten Bart Lemmen en Wilco Kelderman al af met een breuk in hun sleutelbeen. Zodoende heeft de ploeg onder meer de Belgen Tosh Van der Sande en Julien Vermote in moeten schakelen, net als de jonge Noren Per Strand Hagenes en Johannes Staune-Mittet. Milan Vader is de enige Nederlander in de zevenkoppige selectie.

'Tiesj bewees al eerder in het voorjaar dat hij over goede benen beschikt. Zowel in Dwars door Vlaanderen als in de Ronde van Vlaanderen etaleerde hij zijn vorm. Zondag zal hij zich opnieuw kunnen tonen. Daarnaast hebben we ook in de persoon van Matteo een enorme troef. Tot nu toe is hij een van de revelaties van het voorjaar na zijn zeges in Parijs-Nice en Dwars door Vlaanderen. Na een zware Ronde van Vlaanderen bleek hij niet helemaal fit te zijn voor Parijs-Roubaix, maar ondertussen is hij hersteld. Het parcours van zondag moet ze zeker liggen', zegt Maassen over de twee kopmannen.

Benoot is zelf ook optimistisch in gesprek met Sporza. 'Mentaal en fysiek ben ik zeker nog niet verzadigd. Ik wil er nog iets van maken dit voorjaar. Door mijn lange trainingsblok in maart ben ik fysiek nog niet uitgeblust. De koers ligt mij wel goed. Ik hoop er dit jaar opnieuw dicht bij te zijn. Ik hou wel van het draaien en keren en de kortere hellingen. Ik heb een paar jaar nodig gehad om de wegen goed te leren kennen, maar ondertussen is dat geen probleem meer. Ik kijk er echt naar uit. Misschien is dit wel de klassieker die mij het beste ligt. Luik-Bastenaken-Luik ligt me ook goed, maar die wedstrijd is zo eerlijk dat ik op de Roche-aux-Faucons vaak op de echte klimtoppers bots. De Gold Race is nog iets tactischer, daar hoef je niet per se de allerbeste te zijn om te kunnen winnen.'

Selectie Visma | Lease a Bike Amstel Gold Race 2024

Tiesj Benoot
Matteo Jorgenson
Julien Vermote
Tosh Van der Sande

Johannes Staune-Mittet
Per Strand Hagenes
Milan Vader

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news