Na buiten fietsen ook squatten: Wout van Aert lijkt mooie stappen te maken met zijn herstel Wielrennen
Wielrennen

Na buiten fietsen ook squatten: Wout van Aert lijkt mooie stappen te maken met zijn herstel

Na buiten fietsen ook squatten: Wout van Aert lijkt mooie stappen te maken met zijn herstel

Amper drie weken na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen liet Wout van Aert deze week zijn eerste fietsrit buiten noteren, maar ook in de sportschool is de Belg van Visma | Lease a Bike alweer lekker bezig. Thijs Hertsens, eigenaar van LAB Antwerp, toont op social media hoe Van Aert zijn squats alweer afwerkt.

'First spin outside', stelde Van Aert woensdag blij op Strava. Daarmee bedoelde hij uiteraard niet het insect, maar in het Engels verwoordde hij zijn eerste buitenrit na zijn val richting Waregem. 'En direct op een nieuwe fiets. Sorry aan alle collega's die ik ooit shit heb gegeven omdat ze spacers onder hun stuurpen hebben', knipoogde hij naar zijn aangepaste Cervélo-mountainbike waarop hij zijn eerste rit afwerkte.

Eerder werkte Van Aert al enkele ritjes op Zwift af, waarmee zijn revalidatie toch al goed begonnen is. Donderdag kwam daar nog eens bevestiging van: via de social media van zijn fysio Hertsens, die eerder al onder meer Remco Evenepoel bijstond, konden we zien dat de squats de 29-jarige renner van Visma | Lease a Bike, goed afgingen na zijn zware crash op 27 maart in Dwars door Vlaanderen.

Het is nog niet bekend wanneer Van Aert zijn rentree gepland heeft. Normaliter zou hij begin mei aantreden in de Giro d'Italia, maar vorige week maakte hij bekend dat hij deze koers - tot zijn spijt - aan zich voorbij zal moeten laten gaan. Het zou de eerste Ronde van Italië voor Van Aert worden, die nu op zoek moet naar een nieuwe voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs en later in het seizoen de Vuelta a Espana en het WK wielrennen, dat dit seizoen in het Zwitserse Zürich gehouden zal worden.

Foto: Wout van Aert zit voor eerste keer buiten op de fiets en werkt aan zijn herstel

wout van aert squat
Na buiten fietsen ook squatten: Wout van Aert lijkt mooie stappen te maken met zijn herstel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws