Pogingen Poels stranden in zicht van de haven, Paret-Peintre en López juichen in Tour of the Alps Wielrennen
Wielrennen

Pogingen Poels stranden in zicht van de haven, Paret-Peintre en López juichen in Tour of the Alps

Pogingen Poels stranden in zicht van de haven, Paret-Peintre en López juichen in Tour of the Alps

Aurélien Paret-Peintre (Decathlon AG2R) heeft de slotrit van de Tour of the Alps vrijdag naar zijn hand weten te zetten. De leidende positie van Juan Pedro López (Lidl-Trek) kwam niet in gevaar, waardoor hij zich eindwinnaar van de rittenkoers mag noemen.

Na vier enerverende dagen - zoals eigenlijk elk jaar in de Tour of the Alps - beloofde ook de slotrit van de rittenkoers rondom Levico Terme spannend te worden. López verdedigde een voorsprong van 38 seconden op Ben O'Connor, terwijl Antonio Tiberi, Wout Poels (Bahrain Victorious), Romain Bardet (dsm-firmenich PostNL) en Valentin Paret-Peintre (Decathlon AG2R) op 48 seconden van de Spaanse leider van Lidl-Trek voor aanvang van de rit stonden.

Vanaf het moment dat het startschot om 12.20 uur klonk, was het koers. Onder meer Tobias Foss, namens INEOS Grenadiers winnaar van de openingsrit, toonde zich met demarrages in de openingsfase. Uiteindelijk kwam er niemand weg, daar enkele klassementsploegen het tempo hoog hielden in de korte etappe van circa 118 kilometer.

Thomas trekt ten strijde, ook Poels actief

Op 58 kilometer van de aankomst barstte het spektakel los op de Palu del Fersina. Geraint Thomas (INEOS Grenadiers) demarreerde met Gijs Leemreize van dsm-firmenich PostNL in zijn spoor, waardoor er direct een schifting volgde. De eerste maal werd de Welshman bij de lurven gegrepen, waarna hij het nogmaals probeerde. Giulio Pellizzarri (VF Group-Bardiani) en Hugh Carthy (EF Education-EasyPost) volgden hem, maar op de tweede beklimming werden ze weer bij de lurven gevat.

Op dat moment spatte de boel nog eens uiteen, ditmaal onder aanvoering van de klassementsrenners. Antonio Tiberi van Bahrain Victorious opende het bal met een aanval, werd weer teruggegrepen en gaf de fakkel vervolgens over aan zijn Nederlandse ploeggenoot Wout Poels. Die reed vrij vlot een voorsprong van vijftien tellen bijeen, maar Decathlon AG2R stak López een handje toe door op kop te gaan rijden. De Spanjaard was ondertussen druk in conversatie met Ben O'Connor en andere gezanten, waardoor de poging van Poels strandde.

Een klein peloton stoomde op die manier op de aankomst af, waar een klein heuveltje op zeven kilometer van de aankomst nog voor stampij zorgde. Romain Bardet (dsm-firmenich PostNL) voerde de forcing, maar het was López die er zelf nog even overheen denderde. Alles kwam echter weer samen bij het inrijden van Levico, waar Bahrain Victorious het tempo dicteerde. Paret-Peintre bleek echter de snellere te zijn van de rest.

Uitslag etappe 5 Tour of the Alps 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws