Na groot feest volgt tragisch drama: Tourorganisatie reageert op aanslag in Kopenhagen Wielrennen
Wielrennen

Na groot feest volgt tragisch drama: Tourorganisatie reageert op aanslag in Kopenhagen

Na groot feest volgt tragisch drama: Tourorganisatie reageert op aanslag in Kopenhagen

Op vrijdag reden er nog 176 renners door de straten van Kopenhagen, maar de feestvreugde over een zo succesvolle Tourstart was van korte duur. Kopenhagen werd zondagmiddag om 17.35 uur opgeschrikt door een aanslag in een winkelcentrum in de hoofdstad. De organisatie van de Tour heeft inmiddels gereageerd op het drama.

Er vielen volgens de laatste berichten drie doden bij de schietpartij: een jongen en een meisje van 17 en één 47-jarige man. Vier slachtoffers raakten zwaar gewond en er vielen meerdere lichtgewonden. De dader zou een 22-jarige Deense man zijn, die inmiddels is opgepakt en heeft bekend. Er wordt niet uitgegaan van een terroristisch motief, maar de schok in Denemarken is logischerwijs groot.

Tourorganisatie 'extreem geschokt en bedroefd'

'De Tour de France wil via deze weg z'n sympathie en compassie uiten aan het Deense volk', zo luidt een statement van de ASO op zondagavond. 'De Tour is extreem geschokt en bedroefd over wat er is gebeurd in Kopenhagen. De mensen in Kopenhagen hebben de Tour één van geweldigste ontvangsten gegeven uit de historie van de sport en daarmee een diepe band gecreëerd met alle wielerfans. De volledige Tourkaravaan biedt z'n condoleances aan de slachtoffers en hun families.'

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws