Na waaiergeweld spurt Van Uden overtuigend naar tweede ritzege in ZLM Tour Wielrennen
Wielrennen

Na waaiergeweld spurt Van Uden overtuigend naar tweede ritzege in ZLM Tour

Na waaiergeweld spurt Van Uden overtuigend naar tweede ritzege in ZLM Tour

Casper van Uden heeft de vierde etappe in de ZLM Tour gewonnen. De sprinter van dsm-firmenich PostNL was in Roosendaal overtuigend de sterkste in de massasprint. Eerder won de talentvolle sprinter al de tweede etappe.

De ZLM Tour ging zaterdag verder met de voorlaatste etappe. Tot dusver was geen enkele dag hetzelfde in de rittenkoers met een tijdrit, een sprint en een stunt van de aanvallers. De vlakke rit van en naar Roosendaal was alvast gemaakt voor de sprinters, maar zoals vrijdag bleek: een stunt valt nooit helemaal uit te sluiten. De sprintersploegen waren in ieder geval gewaarschuwd.

Volop strijd in de wind, maar gevolgen beperkt

De eerste helft van de etappe werd het peloton geteisterd door de wind. Meerdere keren brak de groep in waaiers. Van een definitieve schifting kwam het echter nooit. Uiteindelijk ontstond er na alle strijd een kopgroep van tien renners, met daarbij sprinters David Dekker (Arkéa) en Max Kanter (Astana) als meest opvallende namen.

Veel voorsprong zou deze kopgroep echter niet krijgen. Het verschil met het peloton bleef binnen de minuut. Vooral Intermarché-Wanty verrichtte veel werk, in functie van sprinter Gerben Thijssen. Ook dsm-firmenich PostNL zette een mannetje bij. Met Casper van Uden, die de tweede etappe al won, hadden ze immers een man-in-vorm binnen de gelederen.

De voorsprong van de vluchters liep in de slotfase snel terug, wat de samenwerking vooraan niet ten goede kwam. Onder meer Davide Gabburo probeerde weg te geraken. De tien hielden elkaar echter in een ijzeren greep. Ondertussen was het peloton het tiental op vijf kilometer van de finish genaderd tot op minder dan tien seconden.

Vervolgens was het Jelte Krijnsen (Parkhotel Valkenburg) die het van de vluchters probeerde. Enkel Gabburo wist nog naar de Nederlander toe te springen. Het peloton had intussen weer wat seconden toegegeven. Vijftien tellen hadden de twee aanvallers voor de laatste twee kilometer. Gingen de aanvallers wederom verrassen?

Nee, deze keer kwam het peloton op tijd, mede door het gepoker van Gabburo, wat de kansen van de twee aanvallers de das omdeed. Op vijfhonderd meter werden de twee gegrepen. Van Uden ging vervolgens de sprint van kop aan en won met overtuiging zijn tweede.

Uitslag etappe 4 ZLM Tour 2024

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news