Nachtmerrie voor ex-Girowinnaar Berzin en partner: in paar uur betrokken bij zwaar ongeluk én huis overstroomd Wielrennen
Wielrennen

Nachtmerrie voor ex-Girowinnaar Berzin en partner: in paar uur betrokken bij zwaar ongeluk én huis overstroomd

Nachtmerrie voor ex-Girowinnaar Berzin en partner: in paar uur betrokken bij zwaar ongeluk én huis overstroomd

Evgeni Berzin, winnaar van de Giro d'Italia in 1994, kent een verschrikkelijke week. De in Italië woonachtige ex-renner raakte donderdag betrokken bij een auto-ongeluk, waarna hij er bij thuiskomt ook nog eens achterkwam dat zijn zijn huis in Toscane overstroomd was.

Niet alleen in West-Europa is er deze week stormschade, ook Italië krijgt het nodige te verduren. Om die reden trok Berzin donderdagavond met zijn partner Katiuscia de auto in om het huis in Toscane te controleren op eventuele stormschade. Op de snelweg ging het echter volledig mis, zo getuigt Berzin tegenover Tuttobiciweb.

'We stonden op de snelweg bij Prato in de rij vanwege het instorten van een brug, toen er plots een jongedame in een auto op volle snelheid aan kwam rijden en frontaal op ons in reed', aldus de Rus. 'Dit was met flinke impact. Ik heb een SUV uit de BMW 5-serie en die is volledig vernield. Ikzelf kwam als gevolg van de klap met mijn gezicht op het stuur terecht, waardoor ik mijn neus heb gebroken. Katiuscia heeft overal blauwe plekken en de dame die op ons inreed, is gelukkig niet gewond', geeft Berzin een medische update.

Huis van Berzin en vrouw in Toscane overstroomd

Zijn partner vertelt ook hoe zij de klap beleefde. 'Ik dacht echt dat ik doodging, zo hard was de klap. We willen de reddingswerkers van de verkeerspolitie en de verpleegkundigen van het Careggi-ziekenhuis bedanken voor de hulp en aandacht die zijn aan ons hebben gegeven.' Toch was de pech voor het stel niet over: op het moment dat ze het ziekenhuis mochten verlaten en naar huis konden gaan, kwamen ze er achter dat deze volledig overstroomd is. 'Hier was niets tegen te doen. Fysiek en moreel ben ik kapot, ik kan het niet meer aan...', laat de partner van de voormalige winnaar van de Giro d'Italia weten aan het Italiaanse medium Tuttobiciweb.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws