Nederlander Reinderink maakt vlot naam bij dolend Soudal Quick-Step: 'Het gaat heel snel' Wielrennen
Wielrennen

Nederlander Reinderink maakt vlot naam bij dolend Soudal Quick-Step: 'Het gaat heel snel'

Nederlander Reinderink maakt vlot naam bij dolend Soudal Quick-Step: 'Het gaat heel snel'

Soudal Quick-Step is tot dusver niet bezig aan een goed voorjaar op Vlaams gebied. De formatie van Patrick Lefevere kon de stempel nog niet drukken op de kasseienkoersen, wat natuurlijk tegen het DNA van de ploeg instroomt. Onder de motorkap zijn er echter toch mooie dingen gaande, zoals de doorbraak van de Nederlander Pepijn Reinderink. In de Leiderstrui sprak hem!

Begin januari organiseerde Soudal Quick-Step de persdag van de ploeg in Calpe, maar daar was nog geen spoor van Reinderink te bekennen. Reden: hij kwam pas later bij de ploeg. Medio januari besloot de staf hem dan toch over te hevelen vanuit de beloftekern. 'Pepijn maakte vorig seizoen indruk op ons. Niet alleen met zijn exploten op de weg, maar ook met zijn werkethiek. Hij is een renner die kan klimmen, kan tijdrijden en er van houdt om in de aanval te gaan. We hebben er vertrouwen in dat hij binnen onze ploeg past', stelde CEO Lefevere destijds.

Desgevraagd neemt Reinderink, de regerende Nederlands kampioen bij de beloften ons nog eens terug naar het moment dat hij te horen kreeg dat hij profrenner zou worden. ‘Dat is wel een droom. Op trainingskamp in januari kreeg ik ineens te horen dat ik de stap mocht zetten, dus dat was vrij laat. Mentaal had ik me erop voorbereid dat ik nog een jaar bij de beloften zou rijden en me op het winnen van koersen zou kunnen focussen, maar ik ben blij dat ik hier nu ben en op WorldTour-niveau stappen kan zetten', vertelt de sympathieke kerel uit Almerlo.

Na het rijden van de Ronde van Rwanda - waar hij twee dagen lang de leiderstrui droeg - liet hij zich al zien in wedstrijden als Nokere Koerse en Bredene-Koksijde Classic. Op die manier heeft hij ook al een plekje verworven in de Vlaamse kern, gezien zijn aanwezigheid op de deelnemerslijsten van de E3 Saxo Classic en Dwars door Vlaanderen.

‘Dat is wel het echte werk', glundert Reinderink. 'Ik sta er goed voor. Ik voel me prima en denk dat ik daardoor ook het vertrouwen heb gekregen om bijvoorbeeld in de E3 Saxo Classic te starten. Ik stond als reserve, maar maandag belde de coach dat ik mocht starten. Toen ben ik direct in de auto gestapt en naar Vlaanderen gereden.’

Reinderink probeert zoveel mogelijk op te steken van Asgreen en co

Reinderink is niet iemand die zich snel weg laat drukken en neemt alle informatie als een spons op. ‘Die koershardheid merk je meteen, de stappen die je zet. Dat gaat het heel snel. Ik lig bijvoorbeeld met Kasper Asgreen op de kamer en dan krijg je toch al het nodige mee. Kasper is een mooie kerel, die altijd gefocust is en er sterk uitziet. Hetzelfde geldt voor een kopman als Julian Alaphilippe, dat zijn toch mannen waar je in de bus het nodige van op kan steken.'

Na Dwars door Vlaanderen staat de 21-jarige Nederlander nog een mooi programma te wachten, met later ook de Brabantse Pijl en Amstel Gold Race. Voorlopig nog om te leren, maar in die wedstrijden hoopt hij over een paar jaar uiteraard mee te doen om de prijzen. 'Het is wel een goede voorbereiding en ik ben er zeker van dat ik nog stappen kan zetten. Nu gaat mijn rol vooral het afzetten voor de belangrijke punten zijn, maar dat is al een mooie taak', aldus de dankbare Reinderink.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws