Nederlandse wielerlegende Joop Zoetemelk viert 75e verjaardag Wielrennen
Wielrennen

Nederlandse wielerlegende Joop Zoetemelk viert 75e verjaardag

Nederlandse wielerlegende Joop Zoetemelk viert 75e verjaardag

Feest in huize Zoetemelk vrijdag: Joop viert namelijk zijn 75e verjaardag. De laatste Nederlandse winnaar van de Tour de France liet afgelopen week weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat, na tegenstrijdige berichten enkele dagen eerder.

Zoetemelk werd op 3 december 1946 geboren in Den Haag en maakte gedurende zijn wielercarrière indruk door in 1979 de Vuelta te winnen en één jaar later de Tour de France. De eindoverwinning in de Ronde van Frankrijk was het hoogtepunt van zijn loopbaan, samen met het wereldkampioenschap dat hij in 1985 in Italië won op 38-jarige leeftijd.

De altijd sympathieke Zoetemelk stond bekend als eeuwige tweede, daar hij zevenmaal als tweede eindigde in de Tour de France. Momenteel woont Zoetemelk met zijn vriendin in Frankrijk, waar hij nog altijd herstellende is van een zware val in Parijs op de slotdag van de Tour van vorig jaar. Er sijpelden recent berichten naar buiten dat het niet goed zou gaan met Zoetemelk, maar zelf ontkrachtte hij die in gesprek met Bureau Sport. Gelukkig maar, laten hopen dat het leven nog vele mooie jaren in petto heeft voor Zoetemelk. Proficiat, Joop!

Wielerhelden over heel de wereld feliciteren Zoetemelk

Uiteraard zal de telefoon van Zoetemelk roodgloeiend staan, maar er werd ook in de media stilgestaan bij de mijlpaal. In het Algemeen Dagblad hebben veel helden uit de wielerwereld lovende woorden voor de 75-jarige Joop. Zo noemt Jan Janssen hem 'een fantastisch mens', Eddy Merckx spreekt van 'een uitzonderlijke renner' en Bernard Hinault benoemt Zoetemelk met veel respect tot 'mijn belangrijkste rivaal, een krijger'. Adrie van der Poel, Erik Breukink, Michael Boogerd; ze komen allemaal voorbij. Het laatste woord bij het AD is voor Joop zelf: 'Ik heb het gehaald en dat moeten we wel vieren.' En zo is het!

Lees meer over:
Joop Zoetemelk Wielrennen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws