Onder de Radar | Van Kessel op de weg terug, jonge Hendrikx en talentvolle Amerikaanse Veldrijden
Veldrijden

Onder de Radar | Van Kessel op de weg terug, jonge Hendrikx en talentvolle Amerikaanse

Onder de Radar | Van Kessel op de weg terug, jonge Hendrikx en talentvolle Amerikaanse

Op de eerste van de maand brengt In de Leiderstrui traditiegetrouw het Onder de Radar-artikel, waarin we terugblikken op drie renners/rensters die in de meest recente maand niet direct opvielen, maar wel een eervolle vermelding verdienen. In november focusten we ons volledig op de cross.

Corné van Kessel (30 jaar, Nederland)

De afgelopen jaren gold Corné van Kessel samen met Lars van der Haar als dé meest stabiele veldrijder uit Nederland gedurende de hele winter. Iemand met een patent op een plekje in de top tien, maar daar kwam aan het begin van deze winter wel even de klad in. Van Kessel behaalde niet zijn gewenste niveau en moest het in de Amerikaanse crossen zelfs met plek tien, zestien en twintig doen.

Op de eerste dag van november leek Van Kessel terug met een vierde plek in de Koppenbergcross, maar daarna volgden DNF's op het EK in Drenthe en in de Jaarmarktcross in Niel. In Tábor herpakte de Nederlander zich weer, en die lijn wist hij door te trekken. Dit resulteerde in het laatste weekend van november in een derde plek in Kortrijk en een vijfde in Besançon.

Mees Hendrikx (20 jaar, Nederland)

Tien jaar jonger dan Van Kessel is streekgenoot (Valkenswaard om Veldhoven) Mees Hendrikx. De 20-jarige crosser liet zich in november op positieve wijze zien in de grote crossen. In Tábor won hij de wedstrijd voor beloften door Ryan Kamp en Cameron Mason af te houden, voor hem een ultieme revanche na een pechdag tijdens het EK op de VAM-berg (waar hij twintigste werd).

Ook tussen de profs liet Hendrikx zich al meer dan eens gelden. Zo ook in Koksijde, waar hij in de loodzware Duinencross als negende eindigde tussen de profs. Genoeg adelbrieven dus voor een plekje in deze rubriek voor Hendrikx!

Katie Clouse (20 jaar, Verenigde Staten)

Na twee Nederlanders richten we onze pijlen nu op een jonge Amerikaanse, die twee jaar geleden voor het eerst haar neus aan het venster stak. Katie Clouse eindigde toentertijd namelijk als vierde op het WK voor beloften, achter Marion Norbert-Riberolle, Kata Blanka Vas en Anna Kay, maar voor Manon Bakker en Inge van der Heijden.

In november maakte Clouse voor het eerst de oversteek naar Europa voor een serie crossen bij de profdames, en niet zonder succes. Ze begon nog wat onwennig, maar in haar laatste weekend liet ze zien waartoe ze in staat was. Na een elfde plek in Kortrijk werd ze een dag later negende in de Wereldbekercross van Besançon, als één van de vijf beloftedames in de top tien. Houd Clouse de komende tijd dus maar goed in de gaten!

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws